Site pictogram Movie Addicts

Review Frank

Frank

Alleen bij het zien van de poster kun je niet anders beseffen dat het zien van Frank een bijzondere ervaring gaat worden. Met Michael Fassbender, onherkenbaar in de titelrol van Frank, laten we ons natuurlijk al graag meenemen in dit bijzondere muzikale avontuur.

Beginnend muzikant Jon (Domnhall Gleeson) scoort tot zijn grote geluk een plek in een onconventionele avant-garde popband. Aan het hoofd staat de mysterieuze en charismatische Frank (Michael Fassbender), een muzikaal genie dat zich achter een opvallend groot masker verschuilt. Samen met zijn excentrieke sidekick Clara (Maggie Gyllenhaal) zetten ze Jon’s wereld op zijn kop. Wanneer de groep zich voor de opnames van hun nieuwe album terugtrekt, wordt de situatie met de minuut vreemder.

Domnhall Gleeson is het lijdende figuur in deze komisch, super alternatieve muziekfilm. Lijdend, omdat zijn Jon toch wel het nodige te verduren krijgt wanneer hij in het avontuur van de band The Soronprfbs duikt. Het is bewonderingswaardig hoe lang hij Jon fris en naïef weet te houden en de alternatieve wereld van Frank. Ook de confrontaties met de rechterhand van Frank, Clara (Maggie Gyllenhaal) zijn veelal pijnlijk leuk. Maggie is bij tijd en wijle subliem als de bezitterige Clara die tevens als rechterhand dient van Frank en Jon vooral als bedreiging ziet. Maar stralend middelpunt van de film is toch echt Michael Fassbender als Frank. Hoewel onherkenbaar weet hij met zijn teksten en gebruik van zijn lichaam een onvergetelijk titelfiguur neer te zetten. Het verhaal, wat in feite een muzikale roadmovie is, weet van iets excentrieks toch iets te maken wat velen zal aanspreken, ondanks de toch behoorlijk alternatieve muziek welke in de film voorkomt. Naarmate het verhaal vordert neemt het drama toe zonder dat de film te zwaarmoedig gaat aanvoelen, om uiteindelijk met een zeer passend slot te komen. Frank zal veel film- en muziekliefhebbers weten te boeien en met het vlot lopende verhaal is dit grotendeels te danken aan de uitstekende cast.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar