Site pictogram Movie Addicts

Review Get Out! Day 23 #myownimaginefestival

Review Get Out! Day 23 #myownimaginefestival

2017 was het jaar van Jordan Peele! Hij veroverde festival op festival met zijn debuutfilm Get Out! een horrorfilm met een boodschap en een twist (en dat terwijl hij vooral bekend stond om zijn komische prestaties) Bij Imagine wist deze film, niet heel verrassend, ook de publieksprijs te winnen.

Chris is een donkere man welke met zijn blanke vriendin, Rose, bij haar ouders op visite gaat. Eenmaal daar lijkt alles in eerst instantie heel onwennig maar wel gemoedelijk. Chris had verwacht aangezien hij haar eerste donkere vriendje is. Er gebeuren echter vreemde dingen. De tuinman en werkster doen nogal raar en hoe veilig was het om een hypnose sessie met schoonmoeders te doen? Chris gaat een aparte en heftige paar dagen beleven.

Des de minder je weet des de beter, dus over het verhaal vermeld ik weinig behalve dat dit lekker loopt en dat schrijvers er bijzonder veel humor in hebben weten te verwerken. De humor zorgt enerzijds voor verlichting maar anderzijds geeft dit ook een groot contrast weer waardoor de spanning nog intenser overkomt. De bijrol van Lil Rel Howery is er wat dat betreft een om in te lijsten. De raskaart ligt de hele film op de loer en het spreekt voor Jordan Peele dat hij zich hier niet teveel op gefocused heeft in ieder geval niet op een serieuze manier. De meeste verwijzingen zijn hilarisch (pas op negers worden gebruikt als seksslaven) of subtiel als verkapte complimenten (het is nu ‘in’ om donker te zijn)De rustige opbouw van de film sust de kijker zodat deze wanneer de jumpscares komen (ja ik hoor je denken hoe cheap is dat) zeer effectief zijn. De vraag rijst dan is Get Out dan ook echt een klassieker in wording? De acteerprestaties zijn namelijk ook erg sterk. Hoofdrolspeler Daniel Kaluuya brengt het ongemakkelijke gevoel heel sterk over en Catherine Keener speelt een van de meest mysterieuze en creepy schoonmoeders die ik in tijden heb gezien. Niet te vergeten speelt Allison Williams een cruciale en briljante rol als Rose. De soundtrack draagt alleen maar bij aan het creëren van een zeer creepy sfeertje en zal na het zien nog wel even in je hoofd blijven zitten. Ik heb me vanaf het eerste moment top vermaakt met deze film welke nergens verslapt. Deze Blumhouse productie kijkt wel heel lekker weg, de regie en het script hebben een uitstekende balans gevonden in het combineren van horror/thriller elementen met humor (een uitdaging op zich). Dat Jordan Peele hiermee ook een Oscar won mag dan ook geen verrassing heten. Hierdoor is dit een horrorfilm welk makkelijk het grote publiek zal aanspreken, maar de film zal ook zeker genoeg horrorfans aanspreken aangezien deze film absoluut niet soft is.Get Out is een aanrader welke veel mensen zal aanspreken en mag zich na drie jaar een iconische film voor de 10’s noemen en dus stiekem ook al een klassieker.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar