Site pictogram Movie Addicts

Review Gifted

Review Gifted

Gifted gaat over een geniaal meisje van 8 jaar die opgevoed wordt door haar oom. Hij probeert dit zo goed en normaal mogelijk te doen. Gezien haar extreem hoge intelligentie wordt er vanuit verschillende hoeken aan haar getrokken. Gifted is een emotionele meeslepende film waarin het draait om de gevoelens en wensen van het meisje Mary (McKenna Grace) en Frank Adler (Chris Evans). De chemie tussen beide is een van de sterkste punten van de film, samen met het verhaal, wat dieper gaat dan je vooraf verwacht.

De film is relatief langzaam, langzamer dan de meeste drama films. Maar in dit geval komt het de film ten goede. De extra tijd wordt effectief gebruikt om karakters en situaties uit te diepen, waardoor een vrij eenvoudig verhaal toch écht wordt en de kijker volop meeleeft.

Maar Gifted is daardoor zeker niet saai. Het uitwerken van hun relatie gebeurt bijvoorbeeld juist ook met hele luchtige momenten, waardoor de film ook nog eens afwisselend grappig is. Bijvoorbeeld wanneer Mary, slim, een klein beetje vervelend, maar tegelijkertijd ook super schattig, haar eigen leraren voor paal zet.

De film heeft een standaard flow waarin het allemaal goed gaat in het begin en vervolgens steeds lastiger wordt en een ontknoping heeft aan het eind. Echter voelt deze cliché structuur tijdens de film niet als storend. Baanbrekend is het niet, maar dat hoeft ook niet. De manier waarop het verhaal wordt verteld is krachtig en treffend. De karakters voelen echt en wekken empathie op. Hetzelfde geldt voor de omgeving en situaties. Je volgt ‘gewoon’ een stuk uit het leven van een geniale 8 jarige die opgevoed wordt door haar liefhebbende oom.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar