Site pictogram Movie Addicts

Review Girls Trip

Review Girls Trip

Ryan (Regina Hall) is een succesvolle schrijver en staat vooral bekend om haar perfecte huwelijk. Om haar nieuwe boek te promoten is ze gevraagd om naar Essence Festival te gaan. Hét festival voor vrouwen, dus de perfecte gelegenheid om na 5 jaar weer samen te komen met haar vriendinnen, Sasha (Queen Latifah), Lisa (Jada Pinkett Smith) en Dina (Tiffany Haddish) a.k.a The Flossy Possy.

Om mij heen hoorde ik mensen de vergelijking maken met Girls Night Out en stiekem deed ik dat in het begin ook wel. Want er zijn veel dingen die overeen komen. Een groep vriendinnen, lang niet gezien, avondje los gaan, for old times sakes. En toch zijn ze niet met elkaar te vergelijken, vooral op het gebied van de humor. De humor in deze film is zoveel scherper, gewaagder, op het randje en soms er zelfs over. De chemie tussen de actrices is ook heel anders dan bij Girls Night Out, niet dat deze slecht was, maar hier komt het nog net even echter over en komt alles natuurlijker over.

Regina Hall, Queen Latifah en Jada Pinkett Smith zijn bij mij al aardig bekend en ook wat ze mee brengen in een komedie, want ze spelen toch vaak wel dezelfde soort rol. Al is dat allerminst vervelend. Maar met Tiffany Haddish had ik nog geen ervaring, maar wat is zij briljant in deze film! Zij draagt deze film toch wel een beetje. Haar uitspattingen, opmerkingen, gedrag alles klopt. En ook al is zij een stuk jonger (in het echt) dan de rest, dat is in deze film totaal niet te merken. Ze komt heel goed mee met de rest die toch al oude rotten in het vak beginnen te worden. Door haar kan ik voorlopig niet meer normaal naar een banaan en een grapefruit kijken (All I’m saying).

Het verhaal is over nagedacht en gaat van heel grappig, naar wat “serieuzer” en terug. En dat houdt het allemaal scherp, zodat je niet te veel van de ene in de andere grap rolt en je daardoor wat mist of dat het te flauw wordt.

Ik houd ervan als ze met een komedie het randje op durven te zoeken en er soms zelfs overheen durven te gaan. Dat geeft meteen een andere lading en daardoor ander niveau aan de film. En als dit goed gedaan is en het pakt allemaal goed uit heb je een goede komedie! Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar voor mensen die ervan houden is het een avond vol lachen en vermaak. Met een ruime 2 uur, verveelt deze film geen moment!

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar