Site pictogram Movie Addicts

Review Gods of Egypt

gods_of_egypt_60082378_st_6_s-low(1)

Met de nodige vertraging komt het groots opgezette Gods of Egypt toch uit in de bioscopen. In de hoofdrol Gerard Butler, wie dankzij 300 wel wat ervaring heeft met strijd leveren in films als deze.

In dit spectaculaire actie-avontuur ligt het lot van de mensheid, in het Oude Egypte, in handen van een simpele sterveling. Om de wereld en zijn geliefde te redden roept de slimme dief Bek (Brenton Thwaites) de hulp in van de machtige, maar gevallen god Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Samen nemen zij het op tegen Set (Gerard Butler), de meedogenloze god van de duisternis. Deze heeft het eens welvarende rijk in chaos en oorlog gestort en wil zowel het aardse leven als het Godenrijk vernietigen. De confrontatie met Set en zijn handlangers voert het onwaarschijnlijke team tot ver in het Godenrijk. Hier moeten mensen en goden ultieme testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste allesbeslissende confrontatie met de god der duisternis zelf

Met een verhaal over de oude Egyptisch goden verwacht je ook nog wel wat epische opgezette massascenes. Dit blijft grotendeels achterwege en alle grootse scene kwamen eigenlijk uit de computer rollen. De acteurs, waar ik verrast werd door Gerard Butler als slechterik, deden het wel goed. Gerard Butler kennen we al van 300 en actie knallers als Gamer en Olympus has Fallen waar hij, in tegenstelling tot die films, nu eens als bad guy fungeert. De andere hoofdrolspelers zijn coming men, Brenton Thwaites (van onder andere Oculus en Maleficent en het nog te verschijnen Pirates 5) en Nikolaj Coster-Wal (vooral bekend van Game of Thrones) wisten te overtuigen zonder echt uitgedaagd te worden in deze film. Vooral Brenton Thwaites wist nog iets te maken van zijn rol als Bek, die ondanks hij sterveling is duidelijk schijt heeft aan de goden. Zijn houding maakte het dat de film ook wat losser overkomt. ik vond het algeheel een beetje matig en de spanning kwam pas laat op gang in de film. Iets wat toch dodelijk is voor een avonturenfilm, zoals Gods of Egypt toch is. Daarbij waren een aantal scénes overduidelijk voor een greenscreen opgenomen en het lijkt me in deze tijd niet de bedoeling dat dat op deze storende manier opvalt. Ik had ook zelf wat meer gevechten verwacht tussen de goden, maar ondanks deze minpunten wist de muziek en het geluid je soms goed mee te sleuren in de film. Al met al redelijk maar niet hoogstaand.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar