Site pictogram Movie Addicts

Review Groeten van Gerri (Nu te zien bij Pathéthuis)

Review Groeten van Gerri (Nu te zien bij Pathéthuis)

De bioscopen waren da afgelopen maanden natuurlijk dicht en vele producties kwamen ook stil te liggen. De creatievelingen onder de filmmakers hebben echter niet stil gelegen en hebben de situatie gebruikt om toch door te werken, zo ook Frank Lammers. Deze eigenzinnige acteur en filmmaker heeft in deze tijd coronaproof een film gemaakt welke zich afspeelt tijdens de Lockdown periode van de coronacrisis.

Gerri Vlokhoven is een leraar scheikunde welke nu tijdens de coronacrisis vanuit huis les geeft. Daarbij houdt hij het contact met zijn moeder levend, probeert hij het gezellig te maken met zijn kat en onderhoudt hij contact met het webcammeisje Chanana. Wanneer hij tijdens een onlineles vergeten is dat hij nog in zijn onderbroek loopt en vergeet af te sluiten nemen zijn leerlingen hem op en gaat Gerri wereldwijd viral. Ten tijden van de coronacrisis komt Gerri zijn leven in een achtbaan terecht waarbij hij langzaam het zicht op het echte leven en de realiteit verliest totdat deze weer keihard aan zijn deur komt kloppen.

Groeten van Gerri is gemaakt en geschreven door Frank Lammers en dat straalt de film ook echt uit. Frank is bijna gewoon heerlijk zichzelf als Gerri, droog, soms wat ongemakkelijk maar ook zeer adrem. Het belangrijkste eigenlijk is dat hij herkenbaar is voor iedereen en sympathiek is. Hierdoor ga je met hem meeleven op het moment dat het hem voor de wind gaat, maar nog meer als je als kijker eigenlijk voor hij doet beseft wat er komen gaat. De moeilijkheden van het leven tijdens de coronacrisis komen aan bod waarbij vooral het moeten omgaan met verlies wel heel treffend in beeld is gebracht. Het leuke van de film is ook de manier hoe iets viral gaat leuk belicht wordt en hoe snel dit kan gaan en op wat voor manier de media hier op duikt. Het is leuk te zien hoe Gerri hier mee omgaat, maar aan de andere kant ook schrijnend dat het nu zo gesteld is met de huidige maatschappij dat media vooral hip wilt overkomen bij het informeren van mensen en dat mensen dit ook nodig hebben om informatie te slikken. Het romantische aspect waarbij Gerri een relatie probeert aan te knopen met een webcamgirl (leuke rol van Sanne Langelaar) werkt leuk maar laat ook zien hoe lastig dit kan zijn. Enige minpuntje is dat het einde hierbij iets te geforceerd romcom overkomt. Groeten van Gerri is een leuke film die werkt door de leuke vertolkingen en goed gebruikmaken van de actualiteiten en deze ook nog serieus genoeg te behandelen. Wat mij betreft een aanrader om thuis te kijken en zeker niet alleen geschikt voor volwassenen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar