Site pictogram Movie Addicts

Review Guardians of the Galaxy vol.2

Review Guardians of the Galaxy vol.2

Wanneer Rocket (Bradley Cooper) hen in een lastige situatie brengt en zij uiteindelijk worden gered door een mysterieus figuur, blijkt dat al snel de vader, Ego (Kurt Russell) te zijn van Peter ‘Sky-Lord’ Quill (Chris Pratt). Ego blijkt een soort van god te zijn dat zijn eigen planeet ontwikkeld heeft. Het ego van Star-Lord, wat al groot was, wordt hierdoor nog groter nu hij beseft dat hij een halfgod is. Ego vraagt Peter om bij hem te blijven en samen het universum verder te ontwikkelen, maar dit blijkt niet zo rooskleurig te zijn als het eruitziet.

Vanaf dat ik deel 1 als persvoorstelling had gezien keek ik al uit naar deel 2. Toen ik hoorde dat Kurt Russell mee zou gaan spelen werd mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter. Het nadeel daarvan is dat je verwachtingen vaak ook groter worden en je dan bedrogen uitkomt. Ik heb de eerste trailer gezien die uitkwam en daarna heb ik alle trailers naast mij laten liggen, bang dat ik al te veel zou zien en bepaalde “verrassingen” eraf zouden zijn.

Ook in dit deel schittert Chris Pratt weer als Star Lord en hij en Gamoro (Zoe Saldana) delen weer genoeg chemie en draaien regelmatig om elkaar heen. De komst van Kurt Russell is zoals ik had verwacht, leuk, verrassend en hij weet nog altijd in een genre als deze goed uit de verf te komen! Je krijgt ook echt het gevoel dat hij de vader van Sky-Lord kan zijn. Ze zijn in de film even gevat, even prettig gestoord en hetzelfde gevoel voor flauwe humor. Baby Groot (stem Vin Diesel) is wel echt het schattigste wat ik ooit in een superhelden film heb gezien! Hij krijgt veel lachers en ah, oh-tjes op zijn hand. Hij zal nog meer harten stelen dan dat hij al in deel 1 had gedaan. Drax (Dave Bautista) is de man van de droge opmerkingen, altijd nog even het laatste woord en soms zo fout dat het grappig is momenten. Ik heb echt in een deuk gelegen om zijn humor en opmerkingen. Vooral als het om Mantis (Pom Klementieff) ging was hij soms net even iets te eerlijk. Je zag heel duidelijk dat Dave Bautista enorm genoot van zijn rol en hij ging er ook helemaal in op. Yondu (Michael Rooker) heeft een ander soort rol gekregen in dit deel en ook dat ging hem goed af. Uiteraard werd hij vergezeld door zijn zwevende, maar oh zo dodelijke, pijl. Het maakt niet uit hoe vaak deze in beeld komt, het een blijft een gave gadget om te zien. Nebula (Karen Gillan) haar rol is ook wat meer aanwezig en niet vervelend. Zij kan echt heel goed een ijskoude, harteloze zus spelen, waar je af en toe toch wel de rillingen van krijgt. Scheelt het ook dat haar make up hier ook goed aan bijdraagt, maar dan nog moet je het zelf weten over te brengen en dat doet zij heel goed. Rocket (stem Bradley Cooper) is Rocket, niet meer en niet minder! Hij is toch wel een van de karakters die GotG maakt tot wat het is. Zijn gesprekken met Groot zijn wel heel leuk bedacht, maar ook de interactie met de andere castleden is geweldig!

Ben ik bedrogen uitgekomen?? Nee absoluut niet! Al moet ik wel heel eerlijk zijn en vond ik deel 1 net even beter dan dit deel. Misschien ook omdat de verrassing eraf is, of omdat het verhaal destijds minder afweek van de groep. Het verhaal is net even wat drukker dan het vorige deel en er komen veel zijpaden bij. Wat aan de ene kant ook logisch is omdat het verder gaat en er linken gelegd moeten worden voor het vervolg en natuurlijk Infinity Wars , ditdat maakt deel 1 daardoor net even wat beter. Maar het is zeker geen slechte film en je verveelt je ook geen moment. Je wordt ruim 2 uur meegenomen in een film vol spektakel, humor en vette actie! En ik denk dat dat ook de kracht is van deze tak van Marvel! De omgeving, het spektakel, maar ook zeer zeker de humor! Ook de muziek, die hier uiteraard ook niet mag ontbreken, is in het eerste deel net wat pakkender. Grafisch gezien is deze film weer super mooi gemaakt! Je waant je ook echt in een andere wereld en je wordt meegezogen in de mooie en kleurrijke werelden van dit Marvel universum.

Na het zien van deze film kijk ik erg uit naar Avengers: Infinity War en ben ik heel benieuwd hoe de Guardians deel uit gaan maken van deze wereld. Deze film is absoluut een aanrader voor in de bioscoop! Ik heb ‘m in Dolby Atmos mogen ervaren en qua geluid en beeld is dat wel waanzinnig mooi! Op de momenten dat het even stil valt besef je pas hoe mooi en belangrijk het geluid is en dat de film nog meer goed doet.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar