Site pictogram Movie Addicts

Review Guardians of the Galaxy Vol 3

Review Guardians of the Galaxy Vol 3

Het heeft even moeten duren, ook door het ontslag en het weer opnieuw aannemen van schrijver en regisseur James Gunn, maar hier is dan eindelijk het langverwachte vervolg (en laatste deel? )van de Guardians of the Galaxy films.

De Guardians hebben zich na de terugkeer na de snap en het afscheid van Gamora gehuisvest op Nowhere. Wanneer ze worden aangevallen door Adam Warlock, een afgezant van the Sovereign, raakt Rocket zwaargewond. Hierdoor maken de overgebleven leden een duik in het verleden en de ontstaansgeschiedenis van Rocket. Tijdens een van de stappen om Rocket te redden voegt Gamora zich ook weer bij de groep. The High Evolutionary, de man die Rocket gemaak heeft is zelf echter ook op zoek naar Rocket en houdt er nogal duistere bedoelingen op na in zijn zoektocht om de perfecte samenleving te creeëren. Een strijd op leven en dood volgt waarbij de Guardians niet alleen voor het leven van een van hun eigen moeten vechten, maar ook dat van gehele samenlevingen.

De Guardians of the Galaxy films gaven een bepaalde schwung aan de Marvel films. Door de eigenwijze humor, de zeer toffe soundtracks en de niet standaard (anti)helden werd deze groep al snel een fan favorite onder de marvel fans. Het is door heel veel rompslomp te wijten dat we zo hebben moeten wachten op dit vervolg (waarbij James Gunn ons tussendoor kon verblijden met een goede Suicide Squad film) Het verhaal is als we moeten geloven niet gewijzigd en gezien de film was dat ook niet nodig geweest daar het losstaat in binnen de fase waarin de Marvel films zich nu begeven. Om maar meteen met een van de sterkste punten af te trappen, is het een gouden zet geweest om de film grotendeels te laten draaien om Rocket en zijn geschiedenis. Niet alleen geeft dit aan de rest de ruimte voor wat onderling gekibbel rondom vriendschap, maar toont ons ook eindelijk hoe Rocket Rocket is geworden zowel qua fysiek als wel als persoonlijkheid. Waar in het vorige deel er een gevoelige snaar bij Starlord geraakt moet ik eerlijk zeggen dat de snaar bij Rocket mij meer raakte. Het wordt als kijker en liefhebber nog meer duidelijk waarom Rocket (in deel 2) veel liever wezens op afstand houd dan dat hij ze toelaat. Tussen al het gekibbel en de strijd om het leven van Rocket te redden is of beter gezegd zijn daar ook de vijanden in de vorm The Sovereign leidster Ayesha en haar zoon Adam Warlock welke meer dan eens meer voor een lach dan voor dreiging zorgen. Voor de dreiging moeten we zijn bij de High Evolutionary, een heerlijke rol van Chukwudi Iwuji. Uiteraard is dit de zoveelste megalomane slechterik binnen het Marvel universum, maar de waanzin welke deze acteur legt in deze rol is bewonderingswaardig en angstaanjagend. Is dit dan weer de perfecte Marvel film? Nee, de situatie Peter Quill en Gamora blijft hoe logisch het ook is vreemd aanvoelen en voelt pas laat in de film normaal aan. Misschien was het ook de bedoeling van de makers, maar bij mij kwam het gewoon niet lekker over. Is dit de laatste van de Guardian films? Wie zal het zeggen, feit blijft dat iedereen in dit deel zijn of haar moment to shine heeft gekregen en dat ondanks de serieuze ondertoon de film wederom een hoop plezier uitstraalt. Ik denk ook dat Disney er goed aan heeft gedaan om regisseur James Gunn terug aan boort te halen want weet niet of een andere regisseur hetzelfde had kunnen doen/durven met dit materiaal. heb je zin in 2,5 uur fun in de bioscoop met een paar emotionele momenten, maar bovenal actie, humor en wederom een soundtrack die wederom top is dan is Guardians 3 een absolute aanrader!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar