Site pictogram Movie Addicts

Review Gunpowder Milkshake (Nu te zien op Amazon Prime)

Review Gunpowder Milkshake (Nu te zien op Amazon Prime)

Het rijtje met actiefilms waarin vrouwen de dienst uitmaken blijft maar groeien. Helaas zijn ze niet allemaal van het niveau als de toppers waarin mannen de dienst uit maken, maar gelukkig ligt dat vaak niet aan de leading ladies welke op zichzelf vaak wel weten te overtuigen. In Gunpowder Milkshake krijgen we een cast van vrouwen voorgeschoteld welke in het verleden vaker hebben bewezen hun mannetje te staan in actiefilms.

Sam werkt als professionele huurmoordenaar voor een grote organisatie, maar leidt daarnaast een eenzaam bestaan. Op jonge leeftijd achtergelaten door haar moeder, welke voor dezelfde werkte, maakt Sam moeilijk contact met andere mensen. Wanneer zij tijdens een opdracht een bloedbad achterlaat waarbij de zoon van een rivaliserende bende om het leven komt wordt zij zelf het doelwit van de organisatie welke haar ooit opving. Met behulp van de oude vrienden probeert zij zichzelf en de jonge wees Emily in leven te houden

Waar veel actiefilms met een vrouw in de lead het bij 1 vrouw laten is Gunpowder Milkshake overladen met kick-ass vrouwen. Michelle Yeoh heeft natuurlijk een verleden in de Hong Kong knokfilms maar heeft zich in Hollywood ook al vaker onderscheiden in actierollen (Crouching Tiger Hidden Dragon, Tomorrow Never Dies). Hetzelfde kan gezegd worden over Carla Gugino (Spy Kids, Sucker Punch, Watchmen), Angela Basset (Strange Days) en Lena Headey ( Terminator : The Sarah Conner Chronicles, Dredd) oftewel een film vol met vrouwen welke zich al veelvuldig bewezen hebben hun mannetje te staan. Leading ladies zijn echter Chloe Coleman (My Spy), als de jonge Emily welke zorgt voor wat lichte tonen en een stukje drama , en Karen Gillan (Guardians of the Galaxy en Jumanji) als Sam. Karen Gillan toont in deze film dat de gevechtscenes uit de Marvel en Jumanji films haar geen windeieren hebben gelegd. Ze overtuigd in de vecht en schietscenes en weet daarbij ook nog met de nodige one liners te strooien. Paul Giamatti speelt de enige mannenrol en speelt een karakter zoals hij zo vaak heeft gespeeld, maar waarin hij ook overtuigd, als sjageraar welke bovenal probeert zijn eigen hachje te redden. Het is jammer dat de makers op een aantal punten niet wisten door te pakken waardoor de film wat meer diepgang zou krijgen. Je krijgt als kijker daardoor het gevoel dat de makers een soort vrouwelijke John Wick wilde maken maar net niet weten door te pakken. Of had helemaal doorgepakt en er een kleurrijk schietfestijn gemaakt of had wat duisterder gegaan maar ook aandacht besteed aan de moeder dochter relatie tussen Lena Headey der karakter Scarlet en hoofdpersoon Sam. Gunpowder Milkshake weet zeker te vermaken en qua vormgeving proberen de makers een bijna filmnoir achtige sfeer te creeeren. Er zit ook genoeg potentie in de karakters, maar het maximale wordt er nergens echt uitgehaald. Het enig wat wel overtuigd zijn de shoot-outs met name wanneer Karen Gillan zonder gebruik van haar handen zichzelf en de jonge Chloe uit handen van een groep killers moet zien te houden. Gunpowder Milkshake is zoals de naam doet vermoeden lekker voor een keer maar biedt te weinig om echt te beklijven.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar