Site pictogram Movie Addicts

Review Halloween Kills

Review Halloween Kills

Het heeft een jaar extra moeten duren maar eindelijk is daar het vervolg op Halloween (uit 2018) welke alle vervolgen na het origineel uit 1978 negeerden. Wederom blijkt het stadje Heddonfield nog altijd niet af te zijn van Michael Myers .

Let op spoilers als je de vorige nog niet gezien hebt

Laurie weet samen met haar dochter en kleindochter het brandende huis te ontvluchten waarbij ze Michael hebben weten op te sluiten. Laurie is echter zwaargewond en moet met spoed naar het ziekenhuis. Ondertussen snelt de brandweer ter plaatse met alle gevolgen van dien. In Heddonfield wordt ondertussen gewoon Halloween gevierd en een groepje oude overlevende van Michael zijn moordpartij uit 1978 is bij elkaar om deze dag te gedenken wanneer het nieuws komt dat Michael weer aan het moorden geslagen is. Met Laurie in het ziekenhuis neemt de oud overlevende Tommie het heft in handen om op te staan tegenover Michael Myers.

De film begint met een terugblik naar de gebeurtenissen van 1978 waardoor oude bekenden opnieuw worden geïntroduceerd en er een ander licht wordt geschenen hoe die film geëindigd is. Na Michael zijn bloederige ontsnapping uit het brandende huis denk je nu schiet de film in de hoogste versnelling, maar niets bleek minder waar. Doordat Laurie in het ziekenhuis zit wordt haar rol gereduceerd tot bijrol. En hoewel ik de toevoeging van massahysterie leuk bedacht was zorgt dit wel voor een zijweg die niet helemaal uit de verf komt en de boel vertraagd. Omdat er al duidelijk was dat er nog een vervolg komt met Halloween Ends is het niet zozeer de vraag of Michael Myers terugkomt, maar wie van de overige castleden de bloederige finale overleefd om terug te keren in het derde deel. Het is jammer dat dit echt een tussendeel is geworden waarbij er uitgebreid wordt teruggekeken, maar waarbij de cliches helaas niet uit de weg wordt gegaan. Bij de grote succesvolle drieluiken is het tussendeel er een welke een sterke opzet is voor de finale en vaak een bijzondere onthulling heeft. Het is te hopen dat de makers voor het slot meer lijn in het verhaal weten te krijgen zodat deze Halloween eindigt met knal. Halloween Kills is zeker niet slecht, maar is echt een tussendeel geworden welke aan het genre niets toevoegt maar ook beduidend minder is dan die frisse reboot uit 2018. Voor fans van slashers valt er genoeg te beleven vooral richting de finale gaat de bodycount flink omhoog.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar