Site pictogram Movie Addicts

Review Hereditary

Review Hereditary

Hereditary word beschreven als een van de engste films van dit jaar mede doordat in Amerika een hele hordes mensen gillend en huilend de zaal uit zijn gelopen. Hij werd ook wel The Exorcist van de nieuwe generatie genoemd.

Neem dat laatst maar met een korreltje zout want The Exorcist was veel goorder en vooral heftiger dan Hereditary. De film op zich is zelf wel spannend en gruwelijk op sommige momenten voor mij was het een beetje de ervaring zoals bij The Witch van 2 jaar geleden. Ook zijn er bij mij in de zaal geen mensen gillend of huilend weggelopen. Wat wel opviel was dat de mensen redelijk geconcentreerd in de film zaten, maar dat was ook niet vreemd gezien het rustige verloop en de opbouw.

Milly Shapiro speelt Charlie het vervloekte meisje die haar oma mist. Ze zegt heel weinig alsof ze verlegen is. maar daar komt op een gegeven moment verandering in wanneer haar ware aard naar boven komt. Ze zit zeer goed in haar rol en dat komt extra goed over wanneer zij treurt om der overleden oma. Toni Collette speelt Annie, de moeder, en is redelijk aangeslagen na de dood van haar moeder maar je kan niemand uit de dood terughalen of toch wel. Haar rol weet ze prima over te brengen. Wik wel heb gehoord en gelezen is dat Toni totaal niet van horrorfilms houd maar dankzij het verhaal wel overstag was gegaan om mee te doen. Alex Wolff speelt de zoon Peter, deze zit vrijwel de gele film in een soort van isolement door de angst die hij heeft door alles wat er is gebeurd. Als laatste komen we bij de vader gespeeld door Gabriel Byrne hij is vooral bezorgd over feit van wat zijn vrouw doet tijdens de film ook hij zit goed in zijn rol als de meer zorgzame type binnen dit gezin.

Veel horrorfilms moeten het vaak van de jumpscares hebben, maar dat is bij Hereditary niet het geval. Door het camerawerk, de muziek en het uitstekende acteerwerk wordt er een ondragelijke spanning opgebouwd waarbij dergelijke jumpscares totaal overbodig zijn.

Ik vond Hereditary een gruwelijk en spannende film. En ondanks dat ik in horrorfilms vaak jumpscares verwacht en daarvan kan genieten, was dat bij deze film niet nodig en heb ik toch echt genoten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar