Site pictogram Movie Addicts

Review Home Smeet Home: Where Evil Lives (@ImagineFantasticFilmFestival)

Review Home Smeet Home: Where Evil Lives (@ImagineFantasticFilmFestival)

Duitse genre films zijn in tegenstelling tot de Spaanse niet altijd titels die snel in het ook springen, maar ook onze oosterburen weten van tijd tot tijd met indrukwekkende cinema op de proppen te komen Home Sweet Home laat zich lezen als een standaard verhaal van zwangere vrouw in nood. Maar zou dat de reden zijn dat deze film op Imagine draait?

Maria is hoogzwanger en is voor een inspectie naar de toekomstige Bed & Breakfast van haar en haar man Viktor. Viktor moet helaas voor werk elders zijn en dus is Maria alleen. Er gebeuren echter vreemde dingen in het huis en Maria begint zich steeds minder op haar gemak te voelen. Daarbij begint haar ver gevorderde zwangerschap ook parten te spelen. Al snel blijkt Maria niet alleen voor haar eigen leven maar ook dat van haar nog ongeboren baby te moeten vechten.

Home Sweet Home telt met een speelduur van iets meer dan 80 minuten tot de kortere features bij Imagine. Het verhaal is niet wat je noemt heel vernieuwend of baanbrekende echter mag de uitvoering zeker wel geprezen worden. De film is namelijk praktisch in één shot gefilmd wat toch altijd uitdagingen met zich mee brengt. Zo moet de cameraman continue in beweging blijven, maar mag dat niet ten koste gaan van de shots. Daarbij hebben de makers zij het direct of in de nabewerking wat leuke effecten toegevoegd van verschijningen die de spanning stukje bij beetje opbouwen. Grootste troef is ook de persoon met de grootste uitdaging en dat is hoofdrolspeelster Nilam Farooq als de hoogzwangere Maria. Zij is werkelijk constant in beeld en mag dus geen seconde verslappen en eerlijk is eerlijk dat doet zij ook niet. Haar fysieke gesteldheid wordt optimaal benut omdat zij gewoon niet kan doen wat zij eigenlijk wil en dat is op eigen kracht maken dat ze wegkomt. Home Sweet Home mag dan niet vernieuwend zijn qua verloop of verhaal, de film blijft zeker overeind en het siert de makers dat zij voor de one shot aanpak hebben gekozen. Een niet al te lange effectieve horrorfilm die niets raars doet en dat is soms precies genoeg.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar