Site pictogram Movie Addicts

Review Honeymoon

honeymoon-fb-banner

Honeymoon is een tragisch romantische drama met een horrorsausje van Leigh Janiak. In de hoofdrollen zijn Rose Leslie te zien bekend uit Game of Thrones en Harry Treadaway bekend uit o.a. Penny Dreadfull.

Paul (Harry Treadaway) en Bea (Rosie Leslie) vieren hun kersverse huwelijk in het boshuis van Bea’s familie. Naaste buren Will (Ben Huber) en Annie (Hanna Brown) lijken een beetje eigenaardig, maar daar trekken ze zich niet teveel van aan. Tijdens hun verblijf komt Paul meer te weten over Bea, haar verleden en haar familie. Op een dag is ze plotseling verdwenen. Paul gaat zoeken en treft haar naakt in het bos aan. Bea zelf weet niet wat er gebeurd is en wil er niet over praten. Zou Will hier soms achter zitten? Of is er iets veel onrustbarenders aan de hand?

Waar Honeymoon begint als een vrolijke kijk in de huwelijksreis van 2 jonge mensen, die overduidelijk nog in de wolken zijn van elkaar, slaat het verhaal geleidelijk om naar iets naargeestigs. Het is aan de twee hoofdrolspelers te danken dat het allemaal geloofwaardig overkomt. Ze hebben duidelijk chemie en hun relatie komt niet gemaakt over, des de zwaarder wordt het geheel ook wanneer zij zich steeds raarder begint te gedragen. Alle twijfels die bij Paul beginnen te groeien en zijn besluit om het eerst zijn beloop te laten zijn begrijpelijk. Het venijn van Honeymoon zit hem in de staart wanneer Paul de oorzaak van het aparte gedrag van Bea probeert te achterhalen. Waar het groeiende drama ineens plaatsmaakt voor suspense en effectieve horror. Je moet bij Honeymoon geen rechttoe rechtaan horror verwachten, maar wanneer je er de geduld voor hebt om eerst de situatie van de huwelijksreis door te komen, welke belangrijk is voor de karakterontwikkeling, wacht je een mysterieus en spannend slot welke je met een apart gevoel zal achterlaten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar