Site pictogram Movie Addicts

Review Hotel Transsylvanië 2

MelBrooks(1)

Hotel Transsylvanië 2 vindt zeven jaar na de eerste film plaats, en het hotel heeft nu zijn deuren ook geopend voor menselijke gasten. Mavis en Jonathan hebben een jonge zoon genaamd Dennis, waarvan het gebrek aan vampier capaciteiten zijn grootvader “Vampa” Dracula zorgen baart. Wanneer Mavis en Jonathan een bezoek brengen aan Johnny’s ouders, roept Dracula zijn vrienden om hem te helpen om van Dennis een vampier maken. Echter, een onverwacht bezoek van Dracula’s old-school mens-hatende vader, Vlad veranderen dingen snel en staat alles ondersteboven.

Het eerste deel vond ik een hele leuke film, voor jong en oud. Met hier en daar wat spanning, wat voor de allerkleinste misschien net te veel is, maar voor de wat oudere kinderen de film alleen nog maar leuker maakte. Ook de humor was in het eerste deel genoeg aanwezig, en soms wat dubbelzinnige grappen die vooral bij de volwassenen goed aankwamen. Bij de aankondiging van het tweede deel komt al snel de vraag naar boven, gaat deze film het eerste deel evenaren of het zelfs overtreffen??

De film begint in een heel hoog tempo, in de eerste 10 minuten zijn Mavis en Jonathan getrouwd, zwanger en hebben ineens een kind van bijna 5 jaar. Dit vond ik wel erg jammer, want dat kan vooral voor kinderen net even te snel gaan. Ze hadden, naar mijn mening, meteen kunnen beginnen bij het feit dat ze een kleine hadden, desnoods dat ie nog wat jonger was en dan een kleine sprong. Maar ook dit deel is weer een hele leuke film voor jong en oud. De spanning is hier en daar nog wel wat heftiger dan in het eerste deel. Zo heeft Vlad “hulpjes” die er nogal eng uit kunnen zien voor de wat kleinere kijkers. En ook in dit tweede deel is weer genoeg te lachen, misschien wel weer net wat meer voor de volwassenen dan voor de kinderen, maar ook voor hun zitten er genoeg leuke momenten in. Het eerste deel heb ik altijd in het Nederlands gekeken met mijn zoon, maar dit deel heb ik in het Engels gekeken en het is wel heel leuk om er achter te komen hoeveel stemmen je herkent bij de Engelse versie. Adam Sandler heeft veel van zijn vaste groep acteurs gebruikt, acteurs waarmee hij al heel wat films op zijn naam heeft. Denk hierbij aan, Kevin James, David Spade, Steve Buscemi. Maar ook Andy Samberg als Jonathan en Selena Gomez als Mavis zijn snel te herkennen en ik moet zeggen dat dat de film nog leuker maakt om naar te kijken.

Helaas heb ik de film in 3D gezien. Ik ben al geen fan van 3D, al helemaal niet als het totaal niets toevoegt en dat deed het helaas ook niet in deze film. En dat is iets wat ik niet begrijp van kinderfilms in 3D, waarom daar niet beter mee omgaan en dingen echt uit het beeld laten komen. Er is toch niets leukers als er kinderen in de zaal zitten die het gaan proberen te pakken. Dat is in mijn beleving pas echt 3D! En dat had heel goed gekund in deze film.

Is deze film een aanrader met je kind, absoluut! Ik zou alleen wel naar de 2D versie gaan. Is je kind snel schrikkerig, dan zou ik misschien wachten tot ie op dvd uit is, want dan kan de film misschien nog wel te heftig overkomen in de bioscoop.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar