Site pictogram Movie Addicts

Review Hotel Transylvania: Transformania

Review Hotel Transylvania: Transformania

De gekte rond Hotel Transylvania lijkt maar niet op te houden met alweer het 4de deel uit de serie, maar er is stiekem wel wat verandert. Zo is in de originele versie Adam Sandler niet meer verbonden als de stem van Dracula en ook zijn maatje Kevin James (Frankenstein) zit er niet meer bij. Daarnaast is dit deel niet uitgebracht in de bioscoop en alleen te zien via Amazon Prime voor leden (anders betaald)

Dracula denkt erover na om met pensioen te gaan en een rustig leven te gaan leiden met zijn nieuwe liefde. Het idee om het hotel achter te laten aan Mavis is het probleem niet, maar als hij bedenkt dat Jonathan ook de leiding gaat krijgen begint hij te twijfelen. Wanneer hij met een list zijn pensioen uitstelt denkt Jonathan een oplossing te hebben voor de twijfels met alle gevolgen van dien. Nu is Johnny het monster en zijn Dracula en al zijn vrienden verandert in normale mensen en gaan ze een groot avontuur tegemoet om deze transformatie te niet te doen.

Het blijft wennen met allemaal andere stemmen, iets wat in de Nederlandse versie meevalt waarbij alleen de stem van Johnny gewijzigd is (laat dat in het origineel nou net niet gewijzigd zijn). De opzet van de Hotel Transsylvania films is elke keer heel simpel en draait vooral om acceptatie, iets wat nu ook weer het geval is. Uiteraard wordt het aangekleed met een hoop grappen en grollen rondom monsters waarbij het dit keer vooral draait hoeveel moeite monsters hebben om menselijk te zijn. Hierbij is Dracula vooral het slachtoffer als hij moet wennen aan alle menselijke trekjes. De transforamtie van Frank(enstein) is vooral komisch aangezien hij in een ongelooflijke ijdeltuit verandert. Feit blijft wel dat het thema over acceptatie na het 4de deel wel een beetje uitgemolken is en de grappen rondom de monsters steeds dunner gezaaid worden of al zijn gemaakt. Voor de jongere kijkers is de film echter nog volop genietbaar en deze zullen zeker weglopen met deze film en alle grappen kunnen waarderen welke voor de volwassenen steeds minder leuk worden. Transformania is niet het leukste deel, maar weet nog genoeg te scoren als gezinsvermaak of wanneer de kids zelf iets willen gaan kijken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar