Site pictogram Movie Addicts

Review Housebound

 

Imagine komt eraan en natuurlijk hebben wij weer aan een aantal titels kunnen komen voor wat previews en reviews, waarbij we met Housebound meteen een van de aanraders hebben gevonden.

Housebound verteld het verhaal van Kylie Bucknell (Morgana O’Reilly) welke na een dramatische verlopen geldautomaten kraak onder huisarrest wordt geplaatst bij haar moeder Miriam (Rima Te Wiata). Kylie heeft al tijden geen contact meer met haar moeder die nu samenwoont met haar nieuwe man. Al snel word duidelijk dat er rare dingen gebeuren in huis die zowel dochter als moeder niet kunnen verklaren. Dennis (Cameron Rhodes) haar reclasseringsambtenaar gaat ook helemaal mee in het bovennatuurlijke en duikt met Kylie in het verleden van het huis. Een paar uit de hand gelopen mislukte acties zorgen er echter voor dat ? mogelijk voor gek verklaard word mede ingegeven door haar opsluiting in huis. Beeld zij zich toch teveel in of is ze juist iets duisters op het spoor?

Housebound is een komische horrorfilm uit Nieuw Zeeland (thuisland Peter Jackson) en ja nog een behoorlijk geslaagde ook. Morgana O’Reilly blinkt uit als de costant chagrijnig kijkende Kylie met een droge kijk op de wereld die haar alleen maar tegen lijkt te werken. Hoe nuchter zij in het begin ook probeert te blijven, verdwijnt dit toch op een gegeven moment en is daar ineens de wil om te overleven en het mysterie op te lossen een perfecte held dus voor komische horrorfilm. Rima Te Wiata als haar moeder weet precies de juiste snaar te raken als liefhebbende, maar onwetende moeder. Ook de rest van de cast is in goede doen en maken van deze vlot lopend verhaal ook nog eens een prettige kijkervaring. Hoe komisch het begin is zo bloederig wordt het einde, maar het wordt nergens ineens naargeestig, en dat hebben de makers goed voor elkaar gekregen. De luchtige sfeer gecombineerd met af en toe toch echt spannende momenten maken dit misschien wel een van de meest toegankelijke films tijdens het Imagine Fantastische Film Festival. Het verhaal is gelukkig ook niet te voorspelbaar, waardoor je als kijker waarschijnlijk pas samen met de hoofdpersoon door hebt hoe de vork precies in de steel zit. Wij zeggen ga dat zien!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar