Site pictogram Movie Addicts

Review How To Get Away With Murder seizoen 1

How to Get Away With Murder S1

Vorig jaar werd met veel tam tam deze nieuwe college/advocaten/thriller serie gebracht in Amerika en tijdens het eerste seizoen wist deze serie direct een hoop nominaties binnen te halen, o.a. voor beste serie en hoofdrolspeelster Viola Davis. Net 5 heeft net het eerste seizoen afgerond en hier is onze terugblik.

Synopsis:

Op Middleton University volgen we een paar rechtenstudenten welke bij top advocate Annalise Keating (Viola Davis) lessen volgen. Tijdens het begin van het semester kiest zij een aantal studenten uit welke het eerste jaar stage bij haar mogen lopen tijdens haar rechtszaken. Waar het de bedoeling was om er vier te kiezen maakt Annalise een uitzondering en kiest Laurel Castillo (Karla Souza), Connor Walsh (Jack Falahee), Michaela Pratt (Aja Naomi King), Asher Millstone (Matt McGorry) en als laatste en extra persoon wordt Wes Gibbins (Alfred Enoch) toegevoegd. tijdens de zaken wordt al snel duidelijk dat Annalise er bijna alles voor over heeft om zaken te winnen en de studenten worden dan ook snel meegesleurd in deze drive. De rode draad in het verhaal is de verdwijning van een studente, wiens  dode lichaam snel opduikt. En de dood van een van de hoofdrolspelers in het verhaal hangt als het zwaard van Damocles boven de hoofden van de studenten. Rebecca (Katie Findlay), de buurvrouw van Wes Gibbins,  is hoofdverdachte bij de moordzaak van het vermiste meisje en Wes weet Annalise ervan te overtuigen om haar te verdedigen. Vanaf dat moment wordt het leven van Annalise en de studenten een stuk lastiger en dit heeft ook zijn weerslag op ieders persoonlijke leven.

How to get away with murder klinkt meteen interessant, maar had ook zo kunnen verzanden in een gimmick waarbij elke aflevering een zaak wordt behandeld waarbij ze schuldige en soms onschuldige mensen op vrije voeten proberen te houden of te krijgen. We zijn dan ook heel blij dat de schrijvers de kijker veel meer hebben uitgedaagd dan we van te voren hadden gedacht. De personages van de studenten ontwikkelen zich zoals dat bij iedereen zou gebeuren en ze worden naarmate de serie vordert volwassen. Maar ook het verhaal en de zaken weten telkens te verassen, waarbij ieders talenten nodig zijn om zoveel mogelijk zaken tot een goed eind te brengen. Viola Davis schittert als de keiharde advocate Annalise Keating, die mede door haar spel zeer onvoorspelbaar blijft. Het spel van de overige castleden is ook van een hoog niveau waardoor de serie niet veranderd in een one woman show. Het vaste team van Annalise bestaand uit Bonnie (Liza Weil) en Frank (Charlie Weber) In de loop van het seizoen worden vele afleveringen afgesloten met een sterke cliffhanger, om niet te spreken van de seizoen finale, waardoor wij nu al niet kunnen wachten tot seizoen 2 gaat beginnen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar