Site pictogram Movie Addicts

Review How to Train Your Dragon: The Hidden World

Review How to Train Your Dragon: The Hidden World

We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar nu is daar eindelijk het lang verwachte derde deel uit de How to Train Your Dragon serie. Aangezien er toch wat meer jaartjes overheen zijn gegaan zijn de verwachtingen nog meer hooggespannen en is het de vraag of de makers genoeg hebben gedaan om ook dit deel de concurrentie aan te laten gaan met de vele animatie films welke jaarlijks uitkomen.

De bewoners van Berk hebben het goed, maar het begint ook een beetje vol te raken nu het dorp ook de status heeft van toevluchtsoord voor draken. Hikkie is nu de leider, nadat in het vorige deel zijn vader kwam te overlijden. Een rol waar hij moeite mee heeft omdat hij moet denken aan wat het beste is voor zijn volk maar ook het lot van de draken en zijn beste vriend tandloos aan het hart gaan. Wanneer een legendarische jager het voorzien heeft op tandloos, blijkt dit een van de meest listige tegenstanders te zijn welke hij is tegen gekomen. Weet hikkie met zijn vrienden, Grimmel te verslaan? En tegen welke prijs? En is de vriendschap tussen hikkie en tandloos bestand tegen het vinden van een nieuwe liefde?

Wat deze filmserie bij de vorige delen zo sterk maakten was het verwerken van echte emoties bij de hoofdpersonen waardoor je als kijker ook echt gaat meeleven met de karakters. Iets waar Disney/Pixar ook al jaren voor geroemd wordt. In dit derde deel is het niet anders en vormt de vriendschap en alle obstakels die hierbij komen kijken het hart van de film. Wat echter wel meteen duidelijk is, is dat dit deel vanaf het begin aanvoelt als een laatste deel (maar dachten we dat ook niet bij Toy Story3?) de animatie is weer van een zeer hoog niveau waarbij de draken er en de actie prachtig in beeld worden gebracht. Ook krijgen we weer nieuwe draken te zien waarbij de draken van Grimmel wel behoorlijk duister zijn. Grimmel blijkt sowieso een zeer gewiekste tegenstander te zijn welke zeer ver gaat om zijn doel te bereiken. Hierdoor zal zal derde deel net als de vorige 2 voor de allerkleinsten af en toe best heftig zijn. Uiteraard is er weer genoeg ruimte humor en dit komt vooral door de gekke vriendengroep rondom Hikkie en de rare capriolen welke tandloos uithaalt om de aandacht te trekken van zijn vrouwelijke tegenhanger. Mooi is ook hoe de overleden vader van Hikkie nog altijd een rol speelt in de herinneringen van de jonge leider. Het einde van de film is spannend en mooi waarbij de waarde van vriendschap wordt getoond en Hikkie een van de moeilijkste beslissingen uit zijn leven moet nemen. How to Train Your Dragon is een zeer mooie afsluiter en behoort zeker tot een van de beste animatiefilms welke dit jaar uitkomt en dat al aan het begin van het jaar.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar