Site pictogram Movie Addicts

Review Huisdiergeheimen 2

Afgelopen weekend was het weer eens tijd voor een familie uitje, waarbij we ondanks het mooie en warme weer toch naar de bioscoop gingen voor de première van Huisdiergeheimen 2. Met een handvol BN’ers plus de Nederlandse stemmencast werd er een warm feestje gebouwd. Terwijl een groot deel van de ouders en kinderen maar al te graag de verkoeling van de zalen wilde opzoeken. Gelukkig waren daar de ijsjes welke werden uitgedeeld zodat het wachten veraangenaamd werden.

Max en Duke hebben na hun avonturen in Huisdiergeheimen vrede gesloten en genieten samen van hun baasje. Maar wat als hun baasje ineens een vriend krijgt en wat als er ineens een baby bijkomt. Max is absoluut niet van de kinderen, maar deze baby wordt zijn oogappel met alle gevolgen van dien. Sneeuwbal speelt ook een rol als superheld Kapitein Snowball net als Gidget welke wel hele rare capriolen moet uithalen om een speeltje te beschermen. Maak je klaar voor een leuk en avontuurlijke animatiefilm met alle leuke dieren uit het eerste deel.

Ik heb de afgelopen jaren best wel wat kritiek geuit op films van Ilumination studio’s waarbij ik het niveau steeds verder achteruit vond gaan in plaats van vooruit. Huisdiergeheimen was met het eerste deel vooral een verlengde van de gimmick van een film over huisdieren. De makers wilde teveel vertellen en vergaten een verhaal te vertellen. Bij dit deel lijken ze geleerd te hebben van dat minpunt en draait het verhaal om drie hoofdpersonen met ieder hun eigen avontuur. Max moet zich minder zorgen gaan maken, Gidget moet haar innerlijke kat vinden en Sneeuwbal mag zich bewijzen als superheld. De drie verhalen komen uiteindelijk bij elkaar op een hilarische wijze. Sowieso lopen de grappen beter als in het eerste deel net als het verhaal wat nu eigenlijk geen moment inzakt. Er worden een paar nieuwe figuren geïntroduceerd, maar in plaats van het geheel te vol te laten worden dienen deze vooral de hoofdpersonen. Ook het moraal wordt nergens door je strot geduwd waardoor het verhaal zeker voor volwassen kijkers beter te verteren is. Het (Nederlandse) stemwerk is weer top en er lijken geen grappen verloren te zijn in de vertaling. Zowel jong als oud zullen kunnen genieten van dit vervolg welke er weer fantastisch uitziet en weer een swingende soundtrack kent. Huisdiergeheimen 2 is de ideale opwarmer voordat we met Toy Story 4 te zien krijgen of Pixar de hoge verwachtingen waar kan maken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar