Site pictogram Movie Addicts

Review Huisdiergeheimen

huisdiergeheimen_02057842_st_9_s-low(1)

Illumination studio’s begon 6 jaar geleden met Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me) aan een missie om de concurrentie aan te gaan met de grotere animatie studio’s, in een tijd dat de markt al aardig verzadigd aan het raken was. Na een succesvol vervolg en Minions, de meest succesvolle spin-off aller tijden, hebben ze hun plekje wel veroverd en is het tijd voor nieuwe verhalen en figuren welke de kar moeten trekken. Later dit jaar/volgend jaar komt Sing uit, maar nu zijn daar eerst onze huisdieren die de hoofdrol vertolken in de nieuwste animatiefilm van Illumination.

In huisdiergeheimen volgen we Max een gelukkige hond die elke dag niet kan wachten tot zijn baasje thuiskomt. Alle andere dieren in het complex waar hij woont hebben zo hun eigen gewoontes en band met hun baasjes. Op een dag komt zijn baasje echter thuis met Duke, een andere hond, en daar is Max eigenlijk niet van gediend. Wanneer de twee echter verloren raken op straat komen ze in contact met Sneeuwbal, een gestoorde maar o zo schattige konijn, die een front wilt vormen tegen de mensen die hun huisdieren, waaronder hijzelf, ooit hebben afgedankt. Ondertussen zijn de vrienden van Max, onder aanvoering van zijn overbuurvrouw Gidget, aan een reddingsoperatie begonnen in de grote stad.

Huisdiergeheimen is helaas door mij alleen in het Nederlands gezien. Helaas ja, want met de stemmencast in de Amerikaanse versie zou menige regisseur jaloers zijn. De Nederlandse versie echter wordt ook gedragen door ervaren (stem)acteurs. Met acteur Fedja van Huet die de stem doet van hoofdfiguur Max samen met vriend Frank Lammers die de stem doet van rivaal Duke weten zij een goede klik over te brengen met de nodige leuke situaties. Ook bij de andere huisdieren is het een feest van herkenning, want onder andere Karin Bloemen, Rouè Verveer en de andere weten de goede snaar te raken bij het stemwerk voor hun dieren. De grootste uitdaging en tegelijk meest logische casting in Nederland lag bij die van Sneeuwbal het hyperactieve gestoorde konijntje, dat in de Amerikaanse versie door Kevin Hart werd ingesproken (die man zit in bijna alles tegenwoordig). Jandino Asporaat, een van de hardst werkende en drukste entertainers in Nederland weet deze schoenen goed te vullen en ook in het Nederlands valt er genoeg te lachen om dit gestoorde konijntje. Net als in de vorige Illumination films is humor sowieso het sterkste punt. Ook in Huisdiergeheimen zit er een mooie balans tussen leuke gesprekken, scherpe en dubbelzinnige opmerkingen (vaak meer voor het volwassen publiek) en slapstick. Het verhaal is op zich niet hoogstaand, maar biedt genoeg houvast voor goed anderhalf uur aan top vermaak voor het hele gezin. Voorafgegaan door een fantastische short met uiteraard de Minions in de hoofdrol doet Illumination wederom waar ze goed in zijn en dat is het publiek vermaken. Nee, qua verhaal vertellen zijn ze niet zo ver als Disney/Pixar, maar wat betreft vermaak weet deze studio heel goed wat ze doen en ik kan daar oprecht van genieten en ik denk vele met mij.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar