Site pictogram Movie Addicts

Review I Am Hardwell – Living the Dream

i_am_hardwell_ndash_living_the_dream_47043047_st_4_s-low

Een beter moment om een documentaire uit te brengen rondom het fenomeen Hardwell is er natuurlijk niet met ADE (Amsterdam Dance Event) voor de deur. Een documentaire die ons inzicht moeten geven in hoe Hardwell geworden is wie hij is en wat hij heeft meegemaakt sinds hij in 2013, als jongste DJ ooit. was verkozen tot beste van de wereld.

De opening begint met zijn verkiezing tot #1 DJ van de wereld en gaat dan over in de rollercoaster die zijn stormachtige carrière tot dan toe is geweest. Hierbij komen zijn ouders, misschien wel zijn grootste fans, nadrukkelijk aan het woord. Wat volgt is de I Am Hardwell tour, waarmee hij over de wereld is gaan reizen als #1 DJ. Hierin komen zowel hoogte als diepte punten van de tour aan de orde. Ook de beslommeringen rondom de aandacht voor zijn persoon komen aan bod, waarbij de ene keer zijn bezoekers lyrisch zijn over het optreden en de andere keer hadden de bezoekers meer en beter verwacht. Het blijkt dat #1 DJ worden één ding is, maar #1 blijven iets anders. De Tour zelf is echter een groot succes en de krap 20 optredens worden in no time uitgebreid tot 35 stuks met als laatste klapstuk een optreden in Madison Square Garden. Ondertussen is Hardwell in 2014 ook tot beste van de wereld uitgeroepen en is het afwachten of hij komend weekend voor 3 keer op een rij gaat.

Wat betreft de documentaire levert het wel een kleine kijk in het leven van Robbert van de Corput als DJ, echter diep wil het nergens echt gaan bijv. in de terugblik van zijn ouders, de beelden aan de keukentafel van het gezin v/d Corput zijn leuk in beeld gebracht, maar voegen verder weinig toe aan het geheel. De muziek die voorbij komt zullen de fans van Hardwell wel bekoren, maar ook hier zitten een aantal nadelen aan vast, want tot echte ontknopingen komt het helaas niet, ook niet bij het slot optreden in Madison Square Garden. Het mooie is wel de reacties en dankbaarheid van de fans voor wie Robbert wel nog steeds de tijd neemt en die dankbaar is voor hun steun. Deze documentaire zal zeker niet tot de betere muziek documentaires behoren en misschien komt dat ook omdat Robbert eigenlijk net komt kijken, maar meer nog omdat de makers te weinig de diepte in zijn gegaan en niet verder zijn gekomen dan plaatjes schieten. Geschikt voor de fans, verder voegt deze docu weinig toe misschien over 10 jaar weer doen, alleen dan goed.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar