Site pictogram Movie Addicts

Review Ice Age: Collision Course

ice_age_5_collision_course_nl__56031641_st_7_s-low(1)

De bekende Engelstalige sterrencast keert terug: Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo, Queen Latifah, Sean William Scott, Josh Peck, Simon Pegg, Keke Palmer, Wanda Sykes en Jennifer Lopez. Toegevoegd aan de kudde zijn: Stephanie Beatriz, Adam DeVine, Jesse Tyler Ferguson, Max Greenfield, Jessie J, Nick Offerman, Melissa Rauch, Michael Strahan en Neil deGrasse Tyson. In de Nederlandstalige versie keren oudgedienden Jack Wouterse, Carlo Boszhard, Tygo Gernandt, Eddy Zoëy en Froukje de Both terug als respectievelijk Manny, Sid, Eddie, Crash en Shira. Acteur 0 leent zijn stem aan het nieuwe karakter Shangri-Llama. En cabaretier en presentator Jeroen Woe maakt zijn inspreekdebuut met Ice Age: Collision Course. Hij neemt de stem van Buck voor zijn rekening. De regie van de Nederlandstalige versie van de film is in handen van Hilde de Mildt.

De film begint zoals gewoonlijk met een chaotische gebeurtenis rondom Scrat en zijn eikeltje. Hij belandt in de ruimte en zorgt er voor dat de wereld zijn einde gaat naderen door een meteoriet richting aarde te caramboleren. Manny, Sid, Diego, Ellie, Peaches en Buck proberen dit uit alle macht te voorkomen met alle hulp die ze maar kunnen vinden. Dwars gezeten door een zooi prehistorisch vogels proberen ze de astroïde tegen te houden. Ook Granny (Dat ze nog niet dood is zeg) is weer van de partij. Zoals alle oude omaatjes loopt ze vaak te mopperen en te zeuren dat ze beter is dan de hele kudde en iedereen natuurlijk overleefd. Over Sid tja die is op zoek naar de liefde van zijn leven wat ook niet altijd goed loopt. Manny kan ondertussen maar niet accepteren dat zijn dochter in het huwelijksbootje gaat stappen. Hij probeert samen met Ellie er alles aan te doen om haar bij hun te houden, maar volwassenheid houd je niet tegen.

Ik zelf vond de film te chaotisch op sommige momenten, maar die chaos bracht wel de leuke humor erin die velen aan het lachen zal maken. Minpunt is wel dat de Ice Age franchise een beetje uitgemolken raakt en dat de schrijvers wel heel creatief bezig zijn om er elke keer weer een verhaal uit te persen. Gelukkig zit er genoeg humor in de film, maar het wordt wel tijd om met deze franchise te stoppen voordat er helemaal geen vermaak meer in zit.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar