Site pictogram Movie Addicts

Review Imagine Rewind presenteert Monsters

Review Imagine Rewind presenteert Monsters

Vanaf 11 mei was het zover en was het eruit met Nieuw Nederlands Peil 1 en erin met Monsters, het derde rewind shortsprogramma van Imagine. Dit was afgelopen jaar het enige programma welke ik wel had meegekregen van de shorts, maar dat maakt het er niet minder leuk op om deze nog even terug te zien. Hieronder weer een samenvatting van de 9 shorts en wat ik ervan vond.

A Purgatory Story

De loonslaaf Gerald moet in Purgatory de oproepen van mensen beantwoorden via een ouija bord. Wanneer hij in contact komt Claire komt er verandering in beide hun levens. Een zeer bijzondere short welke ondanks de aanwezigheid van demonen en de hel gewoon heel lief, leuk en romantisch is. Waarom werkt dit? Omdat je als kijker de hoofdpersonen het beste gunt en de makers het geheel gewoon lekker luchtig serveren.

Black Eyed Child

Een doodzieke vrouw wordt wakker op een stormachtige nacht waarbij ze geconfronteerd wordt met haar demonen. Een zeer beklemmende short met een paar zeer geslaagde jumpscares. En zeg nu zelf er is weinig enger dan een kind met zwarte ogen dat je om wat te drinken vraagt? Of is er toch nog meer? Deze short valt weer onder de noemer scary as hell.

Conductor

Muzikant Josh probeert een winnende beat te maken voor een wedstrijd, maar dit gaat hem nog niet goed af. Totdat Alexis hem komt helpen.Wat er dan gebeurd…… Conductor lijkt een beetje de vreemde eend in de bijt ivm het ontbreken van een monster, maar of horrorliefhebbers (die een sterke maag hebben) hier op het einde om zullen malen? Ik zeg een heerlijke beat met een gruwelijke twist en zeker een aanrader.

Diversion

Een journalist rijdt in niemands land een hond aan. Dit is de start voor een reeds vreemde gebeurtenissen die je verbeelding te boven gaat. Diversion is spannend absurd en zwartgallig maar bovenal zit deze short sterk in elkaar met een beklemmende soundtrack welke het nare sfeertje versterkt.

Switch

Wanneer twee meiden aan het vrijen zijn verandert 1 van hen plots in een jongen. Dit zorgt natuurlijk voor ontzetting bij beide. Na een nacht geslapen te hebben lijkt alles weer normaal te zijn. Lijkt want het wordt toch allemaal nog net even wat vreemder. Dit is wat je noemt een hele bijzondere short met een twist waar je u tegen zegt. wel eentje welke ik eerder onder WTF!!zou plaatsen maar daarom niet minder vermakelijk en verrassend.

Malacostraca

Een schrijver is er een dag op uit met zijn vrouw om van de zon te genieten en aan zijn writersblock te werken. Wanneer er een kreeft verschijnt begint de fantasie van de schrijver een loopje met hem te nemen, maar wat is echt en wat is fictie? Een short waarbij bizarre twists worden opgevolgd door pijnlijke en tja ook niet voor iedereen geschikt (zie mensen met zwakke maag) maar houdt je van een beetje bizar dan is dit zeker een aanrader.

Facelift

Hoe simpel kan het zijn, een hoofd verteld over wat er allemaal in zijn hoofd omgaat waarbij het geheel aangekleed wordt met bizarre visuele effecten. Laat je je echter niet teveel afleiden door het visuele aspect want deze man heeft ook nog wel wat te vertellen.

Fox Boy

Een jongen speelt in zijn kamer welke volledig afgesloten lijkt van de buitenwereld. Lijkt, want wanneer hij geluid hoort in de muur ontdekt hij een deur. Een deur welke hem leidt naar een andere wereld, waar hij een jongen met een vossenhoofd tegenkomt. Hierna neemt dit sprookjesachtige verhaal echter een zeer duistere wending. Een lofzang voor de fantasie noem ik deze geanimeerde short welke zijn speelse karakter ziet veranderen in iets duisters maar daarom wel heel boeiend is.

Wild

Wanneer je een prijswinnende short van eigen bodem hebt laat je deze natuurlijk ook gewoon staan omdat dat simpelweg ook binnen het Monster thema valt gezien het gedrag van de onuitstaanbare vader.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar