Site pictogram Movie Addicts

Review In de Armen van Morpheus

Review In de Armen van Morpheus

Een documentaire over slapen, over beter gezegd het gebrek aan. Niet bepaald een onderwerp waar iedereen meteen om staat te springen om te gaan kijken. Omdat ik zelf van dichtbij heb meegemaakt wat slecht slapen met een mens kan doen was ik wel geïnteresseerd in dit onderwerp.

Bij deze documentaire worden verschillende mensen gevolgd die hun verhalen vertellen over het slapen of beter gezegd het gebrek eraan. Waar de een lijdt onder pijn heeft een ander last van energieboosts voor het slapen gaan waardoor ze nooit echt in slaap valt. Weer een ander gaat gebukt onder aanhoudende nachtmerries. We volgen de verschillende personen in hoe ze hiermee omgaan en hoe ze oplossingen proberen te vinden voor hun situatie.

Wat de documentaire iets bijzonders geeft zodat het niet alleen een wirwar aan verhalen wordt is de vormgeving. Door delen van de verhalen op een dromerige manier in beeld te brengen ondersteund door een soundtrack welke aantrekt en weer afstoot wordt je als kijker meegenomen in het dromerige karakter van de documentaire. Het sterke van deze documentaire is dat het de kijker echt weet mee te nemen en het dromerige en nachtmerrieachtige gevoel van slecht slapen over weet te brengen. Het maakt van In de Armen van Morpheus een intrigerende documentaire die van iets dat voor velen iets onbekends is iets tastbaars maakt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar