Site pictogram Movie Addicts

Review In the Tall Grass (Te zien op Netflix)

Review In the Tall Grass (Te zien op Netflix)

Een nieuwe Stephen King verfilming op Netflix, want tja de verhalen van Stephen King is natuurlijk hot op dit moment. Daarbij is oktober natuurlijk de maand om horrortitels uit te brengen.

Cal rijdt met zijn hoogzwangere zusje Becky op weg naar een afspraak. Wanneer zij langs een veld met hoog gras een kleine jongen om hulp horen roepen besluiten zij het veld in te gaan om de jongen te helpen. Het veld blijkt echter een doolhof met een aantal duistere geheimen. Geheimen die naar boven komen wanneer zij de andere tegenkomen welke ook vast zitten in het doolhof van het hoge gras.

In The Tall Grass heeft een mysterieus uitgangspunt en om met de deur in huis te vallen is dat eigenlijk het enige echte wapenfeit van deze film. Met de acteerprestaties van de cast is eigenlijk weinig mis. Naast de jonge Avery Whitted, Harrison Gilbertson en Laysla Oliveira zien we ook ervaren rot Patrick Wilson (Insidious en The Conjuring) verschijnen. Het grootste probleem voor mij was dat het verhaal te lang stond en de film daarom saai werd. Daarbij bied het verhaal weinig tot geen verklaring voor de gebeurtenissen en missen de hoofdpersonen een fatsoenlijk achtergrondverhaal. In the Tall Grass mist de echte spanning en echt meeleven met de hoofdpersonen zit er eigenlijk ook niet in. Gezien de achtergrond van de regisseur Vincenzo Natali, o.a. Cube en Splice, zou je zeggen dat hij wel overweg kan met de basis van het verhaal. Helaas blijkt niets minder waar en kijk liever nog 100x Cube achter elkaar dan dat ik binnenkort In the Tall Grass nog een keer ga kijken. Zo blijkt helaas maar weer dat bij lange na niet elke Stephen King verfilming geslaagd genoemd mag worden. Ik zeg op naar Doctor Sleep, het vervolg op The Shinning, welke ooit briljant verfilmd werd ondanks dat de schrijver nooit echt fan was van deze verfilming.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar