Site pictogram Movie Addicts

Review Independence Day: Resurgence

IDR3(1)

Independence Day: Resurgence, de rampenfilm van 2016 moest natuurlijk groot, groter, grootst. Was deze film in 1996 uitgekomen zoals deel 1, dan had ik waarschijnlijk volledig weggeblazen geweest en blij dat ik weer gewoon vrij door mijn ongeschonden stad kon lopen. De technieken worden volop benut en zijn af en toe grandioos, alsof je in een science fiction universum à la Star Wars zit.

De aarde wordt weer bedreigd door de aliens uit deel 1, wanneer komen we van ze af? Waarschijnlijk nooit en er zal nog wel ergens in het heelal een partij afgrijselijke aliens rond zweven. Deze aliens zijn beter bewapend en wat kunnen wij hiertegenover stellen? Veel.

De mensheid heeft geleerd van de eerdere aanval in deel 1 en wonder boven wonder de mensen over de gehele wereld werken samen. Daar kan de E.U. en de rest van de wereld nog wat van leren. Ook technisch staan wij ons mannetje. Door de achtergelaten spaceships uit de eerste confrontatie hebben we nieuwe technieken en daardoor betere wapens, vliegtuigen etc etc kunnen bouwen om zo de aliens redelijk partij te kunnen geven. Maar de aliens zijn nietsontziend en gewelddadiger en we dreigen weer het onderspit te delven met nog meer en spectaculairdere ontploffingen. Langzaam knallen zij de mooie  aarde aan gort, om aan de grondstoffen te komen die ze nodig hebben voor hun intergalactische oorlog. Ach ja, vernietigen wij onze wereld ook niet?

De regisseur Roland Emmerich maakt van deze blockbuster een geheel met een goed te volgen maar simpel verhaal welke weinig tot niets toevoegd aan het eerste deel. Hij had natuurlijk al wat ervaring opgedaan na het eerste deel met o.a.  Godzilla, 2012, The day after tomorrow en 10.00 B.C. Ook zet hij weer wat kleine politieke statements neer die toch wat van zijn achtergrond weergeven. Donald Trump mag het afleggen tegen Hillary Clinton want ja, de President is een powervrouw.

Hoe gaat het met de hoofdrolspelers oftewel de helden uit het eerste deel? Ze zijn niet veel veranderd, botox?haha De oudgedienden worden gemixt met nieuwe spelers van over de hele wereld met Jake Morrison voorop. De Australische Liam Hemsworth (o.a.  Hunger Games en ja de dames zullen vast en zeker stilletjes weg zwijmelen) is dan ook een knappe stoere acteur die overeind blijft, maar de grimas van Will Smith is niet te evenaren en wordt toch gemist. De rest van de crew maakt het tot een vermakelijke rampenfilm welke op routine speelt naar het knallende einde van de 2 uur durende film. De oudgediende Jeff Goldblum , David Levinson is weer de rustige natuurwetenschapper die op zijn manier weer een leuke rol vervult en de spil is tussen de oldies. Verrassend is dat we wel hulp krijgen uit onverwachte hoek en waar dit toe zal leiden?

Auteur: Marc Geel

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar