Site pictogram Movie Addicts

Review Inside Out

inside-out-banner1(1)

Het was alweer een paar jaar geleden dat Pixar met een echte klassieker kwam. Na Toy Story 3 kon je Cars 2, Brave en Monsters University geen echte klassiekers noemen en wordt het dus weer tijd dat Pixar weer eens laat zien dat ze het beste zijn op animatie gebied.

In Inside Out wordt het verhaal verteld van Riley of beter gezegd haar emoties en met name Joy (Plezier). Riley is net verhuisd van een klein plaatsje naar de stad San Fransisco en dat weegt best zwaar voor haar, aangezien ze alles van haar vroegere buurt mist. In haar hoofd betekend dit dat Joy het steeds moeilijker heeft om haar vrolijk en speels te houden en met name de invloed Sadness (Verdriet) in toom te houden. Wanneer er in de controle wat misgaat belanden Joy en Sadness in de gedachtewereld met oude herinneringen en moeten Fear (Angst), Disgust (Afkeer) en Rage (Woede) nu Riley sturing geven, echter zonder Joy wordt Riley steeds onhandelbaarder. Weten Joy en Sadness samen te werken om op tijd terug te keren voordat het fout afloopt met Riley?

Keert Pixar met Inside Out weer terug aan de absolute top van de animatiewereld? Volmondig zeg ik ja!! Vanaf moment 1 wordt je als kijker meegenomen in de gedachten wereld van een kind en voor volwassenen is dat mee terug genomen worden naar je kindertijd. De emoties zijn zo treffend in beeld gebracht en dat zorgt voor ontzettend veel lachers. Het verhaal zelf is een soort coming of age verhaal van emoties en met name Joy (Plezier) en enerzijds zijn soortgelijke verhalen al vaker verteld. De kracht van Inside Out is echter dat het op zo’n mooie manier gebeurd en er zoveel herkenbare elementen van verschillende jeugd herinneringen in verwerkt zitten dat bijna iedereen wel geroerd raakt. Een minpuntje in de Nederlandse versie is dat Joy Plezier is genoemd en plezier is geen emotie, maar dat is detail. Kan ik nog veel kwijt over deze film? Ja, zeker maar het meest belangrijke wat ik ga zeggen is ga dat zien. Inside Out is weer een Pixar klassieker, welke makkelijk in het rijtje Finding Nemo, Monsters Inc. en Toy Story past.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar