Site pictogram Movie Addicts

Review Insidious 4: The Last Key

Review Insidious 4: The Last Key

Insidious: The Last Key oftewel chapter 4 is alweer het vierde deel in de reeks en speelt zich af in de kindertijd van het terugkerende karakter in de serie namelijk Elise waarbij ook haar latere jaren worden belicht.

Over de acteurs was ik al zeer te spreken Lin Shayne doet het op haar oude leeftijd nog prima in deze film en ook Ava Kolker welke haar jongere versie speelt weet te overtuigen. Met name het tonen van de gave komt in elke fase van de film overtuigend terug. Leigh Whannel (Spencer) en Angus Simpson (Tucker) zijn een beetje de lolbroeken geworden in de film, wat wel een beetje jammer is om te zien. In de eerste drie delen waren zij juist behoorlijk serieus en dat dit bij dit deel minder is geworden minder geworden is jammer want het had de film goed kunnen doen.

De film zelf komt zeer traag op gang waardoor de demonen pas erg laat in de film te zien, en ook de jumpscares zijn niet al te best gedaan vergeleken met toen James Wan deze films regisseerde. De makers hebben hier voor een rustige opbouw gekozen wat over het algemeen siert bij een film als deze. Helaas gebeurd er zo weinig dat de film geregeld saai aanvoelt en de jumpscares zijn te gering en niet zo sterk als in de vorige delen

Als Insidious fan had ik wat meer van deze film verwacht zoals iets vaker de demonen te zien krijgen en een beetje meer jumpscares.

The Last Key behoort wat mij betreft tot een van de slechtere delen van de serie, iets wat natuurlijk te verwachten was nu we bij het vierde deel zijn aangekomen. Ik ben natuurlijk wel benieuwd wat The Nun en andere titels dit jaar gaan brengen natuurlijk en hoop dan ook ten zeerste dat we betere horrorfilms dan deze voorgeschoteld zouden krijgen.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar