Site pictogram Movie Addicts

Review Insidious: Chapter 3

INSIDIOUS 3

INSIDIOUS 3

Insidious 1 en 2 hadden het beide zeer goed gedaan aan de kassa en bij vele horrorfans. Met een budget van 1,5 en 5 miljoen dollar hebben deze 2 films gezamenlijk al meer dan 250 miljoen wereldwijd opgebracht. Nu is daar deel 3, welke een prequel betreft en zich afspeelt voor de gebeurtenissen met de familie Lambert. Nu is Elise Rainier die de familie Lambert in de toekomst zal helpen degene die een grotere rol speelt.

Insidious: Chapter 3 speelt zich af voordat de familie Lambert werd geteisterd door geesten. Met tegenzin stemt medium Elise Rainier (Lin Shaye) toe een tienermeisje (Stefanie Scott) te helpen. Elise moet contact maken met de doden en proberen het meisje, dat doelwit is van een gevaarlijk bovennatuurlijk wezen, te redden. En dit terwijl Elise ook wordt dwars gezeten door demonen, waarvan één haar probeert te vermoorden, maar zij weet dat zij is sterker dan hen, als levende in hun wereld.

De film begint met het voorstellen van de personages. Naarmate de film vordert bouwt die ook veel meer spanning op. De hoofdrolspeelster (Stephanie Scott) zit erg goed in haar rol net als de andere acteurs/actrices. De intro was wel iets anders in vergelijking met de vorige 2 delen. Humor zit er ook wel een beetje in en er komen ook weer wat oud demonen in voor, de zwarte bruid en red face demon, het nieuwe personage, Man die niet kan ademen, had van mij wel wat griezeliger gemogen. De film zelf zit wel vol verassingen, aardig wat schrikmomenten en de muziek en effecten zijn goed, net als bij de vorige delen. Wat ik jullie wel aanraad is eerst Chapter 3 te kijken en dan pas 1 en 2. Het cijfer ligt hoog, omdat er best wel veel schrikmomenten en spanning in zit. En vooral het einde was er een waarvan je nek haren overeind gaan staan. Wat dat is? Dat mag je zelf uitzoeken wanneer je gaat.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar