Site pictogram Movie Addicts

Review Into the Woods

index

 

Sprookjes zijn hot en na het gigantische succes van Frozen mag er ook weer gezongen worden in de bioscoop dus keert Disney dit jaar terug met het zeer ambitieuze Into the Woods. Nu niet getekend en met sterren waarvan niet iedereen wist dat ze konden zingen zoals oa Chris Pine en Emily Blunt en bekender zangtalent zoals Anna Kendrick

Into the Woods draait in de basis om de bakker(James Corden) en zijn vrouw (Emily Blunt) welke erachter komen dat zij door een vloek altijd kinderloos zullen blijven. Ze krijgen van de heks (Meryl Streep) de kans om deze vloek op te heffen. Hiervoor moeten zij vier dingen zien te bemachtigen in het bos. En laat nou dit bos het middelpunt zijn van verschillende sprookjes zoals Assepoester, Roodkapje, Raponsje en Sjakie en de bonenstaak. De bakker en zijn vrouw blijken een cruciale rol te spelen in het verloop van de verschillende verhalen maar of dit resulteert in happilly happy afters moet nog maar blijken.

Om te beginnen ik ben totaal niet van de musicals, maar vanaf moment 1 spat het plezier van het scherm bij Into the Woods. Alle acteurs weten ook te overtuigen in hun sprookjesachtige rollen en de liedjes zijn stuk voor stuk aanstekelijk. Het sterke is ook dat de humor af en toe lekker scherp is en het geheel daardoor lekker speels overkomt. Het scheelt dat alle acteurs zonder uitzondering ook overtuigen in de zang. We worden hier dan ook verrast door overtuigende vertolkingen van oa Chris Pine en Emily Blunt welke hier toch niet bekend staan om hun zangkwaliteiten. De vormgeving ziet er ook fantastisch uit samen met de kostuums en uiteraard de special effects. Is dit dan een topper welke mogelijk voor verassingen gaat zorgen bij de Oscars? Ik vrees van niet en wel om het volgende. Na anderhalf uur van vlot acteerwerk met leuke liedjes en leuke wendingen hadden de scriptschrijvers iets aparts voor ogen wat helaas ontzettend slecht is uitgewerkt of gewoon heel slecht werkt op het witte doek (Into the Woods is gebaseerd op de gelijknamige musical). De laatste 20 minuten voelen aan als veel langer en het verhaal valt ineens stil. Hier zouden de makers nog mee weg kunnen komen ware het niet dat bijna alle acteurs ook het spoor bijster lijken in iets wat op een soort klucht begint te lijken. Zelfs Meryl Streep weet niets toe te voegen en lijkt zoekende en verhaal lijnen worden niet goed afgewerkt. Eindconclusie is dat de film mij met 2 gevoelens achterliet door het einde en weet ook niet of ik deze film moet aanraden of afraden. De gulden middenweg is geniet 1,5 uur en loop dan de zaal uit en je bent top vermaakt.

Oscar Nominaties

Meryl Streep – Beste vrouwelijke bijrol

Dennis Gassner en Anna Pinnock – Production design

Colleen Atwood – Kostuum design

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar