Site pictogram Movie Addicts

Review Ja, ik wil!

Untitled

Na het succes van de ladies nights van “50 Shades of Grey” en “Magic Mike XXL” stond de volgende succesvolle ladies night van het jaar op de agenda, de Nederlandse romantische komedie “Ja ik wil”.

Een cast welke bekend is van vele Nederlandse producties maakt zijn opwachting in de film van Kees van Nieuwkerk. De verrassende nieuwkomer, Matthijs Lakemeier, geeft een frisse wending aan deze bekende gezichten.

Het verhaal is, zoals je van dit genre kunt verwachten, cliché van begin tot einde. De 30 jarige Roos (Elise Schaap) is bioloog en een hopeloze romanticus. Zodra ze een relatie krijgt denkt ze al snel aan haar ideale bruiloft, maar loopt de relatie toch weer op de klippen. Zo ook haar relatie met Pieter (Jeroen Spitzenberger), ze wordt zelfs gedumpt op een bruiloft! Roos zoekt troost bij haar beste vriend Sam (Thomas Cammaert) en bij haar lievelingsserie Friends. Wanneer ze week na week moet komen opdraven op bruiloften van haar exen en zelfs het huwelijk van haar beste vriend Sam, besluit ze om haar stagiair, de charmante Daan (Matthijs Lakemeier), mee te nemen. Maar wanneer ze als een blok valt voor de gladde charmes van arts Jacob (Thijs Römer) lijkt haar droombruiloft steeds dichterbij te komen.

“Ja ik wil”, een film waarvan alle clichés aangekaart worden, maar ook actuele onderwerpen worden niet vermeden. De beste vriend van Roos is transgender en steekt dit niet onder stoelen of banken. Mede door de heerlijke naïviteit en de klunzigheid van Roos zit de film vol met humor en herkenbare situaties. Deze film is dan ook echt een aanrader om onder het genot van een hapje en een drankje met vriendinnen te kijken.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar