Site pictogram Movie Addicts

Review Jack bestelt een broertje

Utopolis_banner_Jack_660x37

 

 

Jack (Matsen Montsma) heeft 2 moeders, Sanne (Jelka van Houten) en Lea (Georgina Verbaan), en wilt heel graag een broertje. Zijn grootste wens is dan ook om op zijn 8ste verjaardag een broertje te krijgen, maar in plaats daarvan krijgt hij een konijn, broer konijn, en een muts met konijnenoren. Hij vraagt zijn moeders waarom hij geen broertje krijgt, dan wordt hem verteld dat je een man nodig hebt om een baby te maken. Want een man heeft willie’s en die zijn nodig om een baby te maken. Hij maakt de afspraak met zichzelf dat hij zijn muts niet eerder afzet voor hij een broertje heeft. Wanneer hij er achter komt dat willie’s via het internet te bestellen zijn, gaat hij samen met vriendinnetje Harry (Yenthe Bos) opzoek naar de geschikte willie’s. Zo ontmoet hij Erik de Perik (Rik Paul van Mulligen), Berend (Tygo Gernand), Tommy Masterman “de superheld” (Patrick Stoof) en Willie (Gijs Naber). Zal een van deze mannen geschikt zijn voor willie’s??

Dit is de eerste film waar Matsen Montsma in schittert en ook meteen de hoofdrol, en dat heeft hij heel goed gedaan! Hij laat zich zeker niet onder sneeuwen door de ervaren acteurs, en dat is knap voor zo’n kleine acteur. Het speelse van een 8 jarige en alle gedachtegangen die daarbij horen komen goed over. De rollen van alle volwassenen zijn leuk, lekker over de top en prettig gestoord. Ik vond Jelka van Houten dan ook wel het sterkst spelen, een echte moeder die zich bekommert om haar kind, maar ook om haar vrouw, haar onzekerheid en haar gevecht tegen de kilo’s. Wat regelmatig voor hilarische scenes zorgt. Misschien kwam dit ook omdat zij wel een van de grootste rollen had. Jelka van Houten en Georgina Verbaan komen overtuigend over als stel, ze zijn goed op elkaar ingespeeld wat er voor zorgt dat het allemaal neutraal overkomt.

Een hele leuke film voor kinderen, maar ook zeker voor de volwassenen. Ik heb heel veel gelachen tijdens deze film, er zitten genoeg grappen in die vooral bij de volwassenen goed overkomen. Maar ook is er genoeg gedacht aan grappen voor de kinderen, waardoor ook zij regelmatig hard moeten/kunnen lachen. De stopwoordjes van de 2 kinderen passen heel goed in deze film en denk ook wel dat dat er in hoort, want elk kind heeft wel iets wat ze met regelmaat zeggen. Het is een heerlijke feel good movie, lekker over de top met veel leuke en “foute” scenes, woordgrappen en situaties.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar