Site pictogram Movie Addicts

Review Jack Reacher: Never Go Back

Left to right: Tom Cruise plays Jack Reacher, Aldis Hodge plays Espin and Cobie Smulders plays Turner in Jack Reacher: Never Go Back from Paramount Pictures and Skydance Productions

Naar meerdere malen contact te hebben besluit Jack Reacher (Tom Cruise) naar DC te gaan om Majoor Susan Turner (Cobie Smulders) te ontmoeten, echter is zij de dag ervoor gearresteerd op verdenking van spionage. Jack Reacher vermoed direct dat er iets niet pluis is en zorgt voor dat zij samen ontsnappen. Eenmaal samen op de vlucht zetten ze alles op alles om haar en inmiddels ook zijn onschuld te bewijzen.

Tom Cruise was in dit deel bijna onverwoestbaar. Zo valt hij op een gegeven moment van een aardige hoogte naar beneden en raakt daarna in een flink gevecht, maar heeft nergens bloed. Dat vind ik toch wel een behoorlijke misser! Ook begin je toch wel te merken dat Tom Cruise al een aardige leeftijd heeft bereikt en de actieheld er wat moeizamer uit komt. De vechtscenes met Cobie Smulders zien er hier en daar wat terughoudender uit dan wanneer er een vechtscene is met Tom Cruise. Alsof de andere acteurs zich aan het in houden waren omdat ze een vrouw is. En ze heeft toch wel in andere films al bewezen dat zij zich best staande kan houden en haar mannetje kan staan. De chemie tussen Tom Cruise en Cobie Smulders was goed, ze hadden een goede klik en dat was ook vermakelijk om naar te kijken. Ondanks dat er best een leeftijdsverschil tussen de twee zit was dit niet echt te merken.

Danika Yarosh speelde Samantha Dayton, de verloren en onbekende dochter van Jack Reacher. Het jammere van haar rol is dat de makers gekozen hebben voor het verwende, strontvervelende en stronteigenwijze tienerdochter. Waarom deze rol?? Kan een tiener in een film niet gewoon meewerken en luisteren?? Het maakt een film niet per definitie saaier als dat zou gebeuren.

Patrick Heusinger is gecast als hitman, ik vond hem als acteur zelf niet echt heel overtuigend. En dat maakt zijn personage zelf dan ook zeker niet goed. Niet alleen als acteur, maar ook als personage is er weinig invulling. De schrijvers hebben wat dat betreft ook weinig geboden, aangezien zijn rol als hitman niet echt van toegevoegde waarde is. Wat wel vreemd is, gezien hij toch best een belangrijke rol vertolkt.

Helaas vond ik dit deel niet zo vermakelijk als het eerste deel. Ik vond dat deze toch wel  vaak te stil viel, waardoor ik me bijna begon te vervelen. Ook zitten er te veel clichés in de film en waren er een aantal dingen zeer voorspelbaar. De film begint heel sterk met een briljante scene en hierdoor keek ik uit naar de rest van de film, maar helaas bleek dit een lange zit te worden. Waarbij je af en toe vermaakt werd door een vechtscene. Maar de snelheid waarmee de film begon kakte al snel in en werd het een langdradig verhaal waar je snakte naar wat actie. Als het aan mij ligt mogen ze stoppen met de Jack Reacher reeks!

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar