Site pictogram Movie Addicts

Review Jason Bourne

jason_bourne_02037850_st_9_s-low
Ik zal mijn best doen een zo eerlijk mogelijke review te schrijven, gezien mijn bezoek aan de bioscoop niet zo top was. Midden in de film leek het alsof iemand de verwarming aan had gezet en volgens mij had ik de hardste stoel in de zaal :). Dit alles heeft wat invloed gehad in m’n kijkplezier.
De vijfde film in de Bourne reeks. Naar mijn mening niet de beste van de vijf maar zeer zeker ook niet de slechtste (we weten allemaal welke dat was shhht…).
Jason Bourne is ouder en leeft een ondergedoken leven. Hij overleeft door hier een daar wat te vechten voor andermans plezier. Nicky Parsons, een oude bekende, spoort hem op en verteld hem dat er nog dingen zijn uit zijn verleden waar hij nog geen weet van heeft. Het zou natuurlijk geen Bourne film zijn als er geen zoektocht was naar gebeurtenissen uit het verleden. Jason wilt meer weten en gaat hiervoor de strijd aan met de CIA en een oude  vijand.
Het verhaal op zich is niets nieuws of bijzonders maar hier heb je door het tempo van de film geen erg in. Hoewel soms voorspelbaar, is het geen moment saai. Door wederom in het verleden te graven voelt het wel een beetje als een herhalingsoefening terwijl er genoeg gebeurd in het heden om vernieuwender te werk te gaan. Het is dan ook een beetje jammer dat het big brother gegeven echt een bijrol speelt in het Bourne verhaal.
Tommy Lee Jones, Matt Damon en Alicia Vikander zijn alle 3 goede acteurs, en doen hierbij gewoon hun ding in Jason Bourne. Niet dat ze slecht acteren in de film, maar omdat het bij deze film ook niet gaat om het acteer werk hoef je van deze kant ook geen vuurwerk te verwachten. Het gaat om de spanning, sensatie, nieuwe onthullingen en hoe snel en creatief mensen van kant gemaakt kunnen worden.
In dit laatste stelt schrijver en regisseur Paul Greengrass niet teleur. Greengrass laat ons zien dat dit zeker niet het einde is van de Bourne reeks, sterker nog, ik heb zo het vermoeden dat we nu klaar zijn met het verleden en nu uit kunnen kijken naar de toekomst van Jason Bourne. Het voelt goed om Matt Damon terug te zien als Jason Bourne ik had het echter leuk gevonden als men in deze film ook een link hadden gelegd met Bourne Legacy zodat een volgende Bournefilm met Jeremy Renner (Ja, die staat nog steeds op de planning) beter zou gaan aanvoelen als de vorige.
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar