Site pictogram Movie Addicts

Review Jason X

jason-x-610x315

Friday the 13th is een franchise waarbij (spoiler alert) Jason vanaf het tweede deel met een niet zo botte Machete de slachtoffers aan een rijgt. Met Jason X werd er destijds gekozen om Jason in andere dimensie te plaatsen. Dankzij dit deel maakt ook deze horror grootheid deel uit van ons thema Terror from Outer Space.

Het is het jaar 2455 wanneer een onderzoeksschip op de reeds onbewoonbare aarde op een ondergrondse bunker stuit. De onderzoeker en zijn studenten vinden 2 lichamen, één van Rowan en de andere van de stijf bevroren Jason Voorhees. Eenmaal aan boord wordt Rowan al snel uit haar bevroren status ontwaakt. Zij waarschuwt de professor dat Jason Voorhees een gevaar vormt voor iedereen op het schip. De professor ziet echter dollartekens voor zich met het bedrag wat hij voor Jason Voorhees kan opstrijken. Helaas ontwaakt Jason Voorhees al snel en op een schip midden in de ruimte is er geen ontkomen aan de altijd vindingrijke en niet kapot te krijgen Jason Voorhees.

Het was er natuurlijk op wachten dat men een nieuwe dimensie toevoegde aan de Friday the 13th reeks .En wat is er dan beter om hem op een ruimteschip te plaatsen en zo het claustrofobische karakter te vergroten aangezien zijn beoogde slachtoffers nergens naar toe kunnen vluchten. Ja zoals verwacht is Jason X wederom een 13 in een dozijn slasherfilm welk het aanzien nog enigszins waard blijft door de hoge bodycount en de knipoog welke gelukkig wel aanwezig is in dit deel. Hoofdrolspeelster Lexa Doig doet het nog redelijk als Rowan, die als enige over een beetje logisch verstand lijkt te beschikken. Peter Mensah dient als de stoere spierballen en Lisa Ryder weet als de androïde Kay Em nog voor wat girlpower(!) te zorgen. Kan Hodder blijft gelukkig wel indrukwekkend als de onverwoestbare Jason en ook hij zorgt met zijn lompe gedrag en een paar creatieve kills voor de knipoog en weet na een upgrade ook nog eens angstaanjagender over te komen. Jason X blijft ondanks de nieuwe setting een formulewerkje met hoe cliche geile jongeren die uiteraard het loodje leggen, maar verstand op 0 en op een horrormarathon past hij het best als tussendoortje

Jason X is in een Horrorbox verkrijgbaar bij

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar