Site pictogram Movie Addicts

Review John Dies at the End

john_dies_banner

Het heeft even geduurd maar Zeno Pictures brengt deze cultfilm nu toch uit op DVD in België. Wij hebben deze film in 2013 al op het Imagine Fantastische Film Festival gezien maar vanwege deze release brengen wij hem graag opnieuw onder de aandacht.

Je hebt wel eens van die films die je 2 keer moet zien om alles goed te bevatten, en dit is er zo een. Het verhaal gaat over David en John, twee mannen die strijden tegen bovennatuurlijke entiteiten. Beide zijn duidelijk ook niet helemaal 100% in de bovenkamer en wanneer de drug Soja sauce in de picture komt wordt het alleen maar vager. het verhaal begint met David die in een restaurant met een journalist zit om zijn verhaal te vertellen. Het begint allemaal een beetje onsamenhangend tot het moment waarop David vertelt dat hij na een avondje stappen door John, die volledig in paniek is, gebeld werd of hij hem zo snel mogelijk kan ophalen. Vanaf hier is niets meer wat het lijkt en de meest excentrieke figuren passeren de revue wanneer onze helden niet alleen onze wereld maar ook parrallele universums moeten zien te redden.

Dit is een CULT!!!!!!film pur sang en ik weet zeker dat niet iedereen van deze cult-adventure-horror-comedy zal houden maar een ieder die deze film echt de kans geeft wordt ruim anderhalf uur goed vermaakt. De stijl van filmen en de manier van spelen zijn allen overtuigend en in dienst van het verhaal. Het is een avontuur met hier en daar wat gore stukjes en leuk verwerkte special effects, waarbij af en toe wel te zien is dat dit idd een lowbudget film is, maar dat stoort eigenlijk nergens. Natuurlijk zullen er ergens wel fouten in het verhaal zitten, maar het tempo is hoog en ik werd ook bij de 2de keer nog zo vermaakt dat het mij nog steeds niet opviel of stoorde. sterker nog er leek meer te kloppen dan ik in eerste instantie dacht. Respect voor de makers en Paul Giamatti (die meespeelt en produceert) dat ze dit aan hebben gedurfd en stiekem hoop ik dat ze ook met de vervolgen aan de slag gaan, zolang ze deze stijl maar vasthouden.

 

 

Mijn cijfer: 8

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar