Site pictogram Movie Addicts

Review John Wick Chapter 2

 

John Wick (Keanu Reeves) heeft een bloed eed afgelegd bij Santino d’Antonio (Riccardo Scamarcio). Doordat John Wick met pensioen was gegaan komt Santino deze vereffenen. Zijn opdracht is om een hit uit te voeren in Rome. Hier komt hij in aanraking met een paar van de beste moordenaars, waaronder Cassian (Common) en Ares (Ruby Rose), die hem volgen naar Amerika, waar de strijd onvermoeid verder gaat.

 

Keanu Reeves is terug als John Wick en hij weet het wederom erg goed neer te zetten. Hij overtuigt in elke vechtscene en doet niet onder voor de soms (iets) jongere cast. Reeves is en blijft de gevaarlijke en onberekenbare hitman, die op elke situatie is voorbereid.

In mijn recensie van xXx: Return of Xander Cage had ik het al over bad-ass chick Ruby Rose en ook in deze film staat zij weer goed haar mannetje (of moet ik zeggen vrouwtje). Met nog niet heel veel titels op haar naam doet zij zeker niet onder voor de toch wel zeer ervaren cast. Wat mij betreft mag ze vaker dit soort rollen invullen, want ze is echt bad-ass en overtuigt goed in de vechtscènes. In deze film had ze verder geen tekst en deed alles met gebaren. En zonder ook maar een beetje gebarentaal te kennen weet je precies wat ze bedoeld en komt ook de ernst van haar bedoelingen goed naar voren.

We zien Common steeds vaker in films voorbij komen en ook steeds vaker in de rol van de bad-guy of tough-guy, ook in deze film is hij een bad-guy en neemt het op tegen John Wick. En hier had Keanu Reeves een geduchte tegenstander aan.

Riccardo Scamarcio is de man met een dubbele agenda. Hij neemt de eed serieus, vooral wanneer het hem uitkomt. Als het ook maar even de andere kant op dreigde te gaan en hij kon daar gebruik van maken dan liet hij die kans niet aan zich voorbij gaan.

 

Is deze film beter dan deel 1?? Nee, maar hij komt wel heel dicht in de buurt. Dit komt name doordat het verrassingseffect bij deel 1 de film naar een ander niveau tilde. En hier had je alleen te maken met John Wick en de Russen, nu zijn er iets meer partijen aanwezig. Maar deze film is zeker niet slecht!! Niet eens in de buurt van! Het is nog steeds een dikke film vol vette actie! De film opent meteen met actie en daardoor word je meteen de film in gesleurd. En word je 2 uur lang vermaakt met keiharde actie en hier en daar ook nog wat humor.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar