Site pictogram Movie Addicts

Review John Wick 3: Parabellum

John Wick (Keanu Reeves) is terug. Met een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd en een leger huurmoordenaars achter zich aan. Na het doden van een lid van The High Table op de neutrale grond van het Continental Hotel is John excommunicado verklaard. Zijn lidmaatschap wordt opgeheven en hij heeft geen toegang meer tot de diensten en de leden van de geheime criminele gemeenschap. Met slechts één uur voorsprong en de meest meedogenloze premiejagers van de wereld achter zich aan vecht John zich door New York en andere delen van de wereld in een poging te overleven.

Ook naar deze titel heb ik enorm naar uitgekeken! Bij het zien van deel 1 was ik meteen verslaafd aan het personage John Wick. Ik vond dat echt een dikke actiefilm, mede omdat het een enorme knipoog had omtrent zijn wraakactie op zijn vermoorde hondje. Ook chapter 2 vond ik erg vermakelijk, die haalde het echter voor mij net niet bij het origineel. Ik denk dat dit vooral kwam omdat je wist waar John Wick toe in staat was en de verrassing er dan ook van af was. Maar ondanks dat deed ook deze smaken naar meer en ik keek dan ook uit naar chapter 3.

Keanu Reeves is in mijn ogen toch wel echt de meeste geschikte acteur voor de rol van John Wick. Ik vind hem sowieso een goed acteur en kan de meeste films en rollen dan ook erg waarderen. Je merkt echt wel dat hij wat ouder begint te worden, maar dat mag ondertussen ook wel natuurlijk. Ik vind het dan ook wel goed dat ze dat ook gewoon in de film laten merken, dat hij bijvoorbeeld net even sneller buiten adem is of wat minder snel dan een jonger iemand. Hier wordt op een gegeven moment ook leuk gebruik van gemaakt in de film.

Wie fan is van John Wick is ook zonder twijfel fan van Lance Reddick, als Charon de baliemedewerker in het Continental. Een hele statige man van weinig woorden en altijd zeer beleefd. Die de regels van het Continental heel hoog heeft staan en zorgt dat iedereen ze naleeft.

Ik was ergens wel bang dat deze film tegen zou kunnen vallen. Hoe vaak gebeurd dit niet met een derde deel. Waarbij ze net even te ver gegaan en te veel hebben doorgedacht. Maar dat was hier zeker niet het geval! Ook dit was weer een dikke film!!  Het verveelt gewoon echt niet. Dit deel is wel even wat heftiger en goorder dan de vorige delen. Mijn maag had het af en toe wel even zwaar haha.

Ondanks een paar echt opvallende continuïteitsfouten was het echt een hele vermakelijke en dikke actiefilm, die echt schreeuwt om een chapter 4.

Keanu Reeves heeft al gezegd dat hij John Wick graag wilt spelen tot hij er bij neervalt, en als het aan mij ligt mag hij dat van mij ook!! Ik kan in ieder geval niet wachten op het volgende deel.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar