Site pictogram Movie Addicts

Review Jurassic World Dominion

Review Jurassic World Dominion

Al snel na het daverende succes van Jurassic World werd bekend dat de makers weer voor een Trilogie gingen. Na Fallen Kingdom was de opzet duidelijk, de makers zetten in op een wereld waarin Dinoś en mensen naast elkaar leven. Dit moet natuurlijk voor spektakel en prachtige beelden zorgen, maar dit was niet eens de grootste teaser voor dit derde deel. Waar Jeff Goldblum al even te zien was in Fallen Kingdom zouden Sam Neill en Laura Dern ook terugkeren in dit derde deel. Zo weten de makers de verwachtingen flink op te krikken voor deze afsluiter, maar rijst de vraag ook kunnen de makers voldoen aan deze verwachtingen?

Het is 4 jaar geleden sinds Isla Nubar door een vulkaan eruptie ten onder ging en dat door Owen, Claire en Maisie de dino’ś los lieten op de wereld. Claire en Owen leven nu een afgezonderd bestaan om te beschermen van alle aandacht en kwade bedoelingen welke sommige hebben. Ondertussen heeft Biosyn onder nieuwe leiding een grote stp gezet in het verder ontdekken van de geheimen die Dino’s met zich meedragen. Maar houdt dit ook in dat het bedrijf alleen maar goede bedoelingen heeft. Wanneer stropers het voorzien hebben op Blue haar jong en Maisie ook ontvoeren moeten Claire en Owen alles op alles zetten om haar te bevrijden terwijl op hetzelfde moment Ellie en Alan erop uit zijn om de kwade bedoelingen van Biosyn bloot te leggen. het beloofd een avontuur te worden waarin alle helden alles op alles moeten zetten om niet in dino voer te veranderen.

De makers hebben overduidelijk hoog ingezet met de terugkeer van de drie originele helden en het gegeven van dino’s in de mensenwereld. Daarbij hebben de makers ook nog complottheorieën verwerkt. De kracht van het origineel was de simpelheid van het verhaal en de dino’s voor het vuurwerk te laten zorgen. De makers zijn wat dat betreft hun doel voorbij geschoten door de film zo vol te stoppen dat 2,5 uur gewoon niet genoeg was om alle verhalen en karakters genoeg ruimte te bieden. Hierdoor sterven meerdere verhaallijnen een stille dood maar wordt er ook veel te weinig gehaald uit het gegeven van Dino’s in onze wereld (op een aantal sfeerbeelden na) Als de makers het simpeler hadden gehouden en meer aandacht hiervoor hadden gehad, had dat de film zeker ten goede gekomen. Net zoals wat meer aandacht voor de dialogen welke af en toe zo tenenkrommend slecht dat zelfs topacteurs als Laura Dern en Sam Neill er weinig mee kunnen. Buiten het originele trio komen er ook nog een handvol gezichten uit de vorige 2 World films voorbij en voorbij komen is misschien wel het juiste woord. Is Dominion dan volledig mislukt? Nee, dat zeker niet. Na het eerste uur trappen de makers het gaspedaal in en volgen er meerdere spectaculaire en spannende actiescenes gevuld met genoeg dino’s. De makers zijn hierbij verder gegaan met meer (voor het grote publiek) onbekende dino’s. Maar niet getreurd er is ook genoeg ruimte voor een paar oude bekende. Ondanks dat meerdere situaties aanvoelen als een herhaling van zetten uit vorige films weet de film in deze stukken wel in zijn kracht te komen. Jurassic World Dominion kan zich niet meten met zijn voorgangers en de makers hebben zichzelf echt overschat door teveel in deze film te willen proppen. De echte dino liefhebbers gaan echter niet naar deze film voor het verhaal, de dialogen of het acteerwerk en zullen voor een groot deel dus gewoon op hun wenken bediend worden. Laten we wel wezen een film als deze hoor je gewoon op het grote scherm te zien en dat raad ik iedereen ook zeker aan.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar