Site pictogram Movie Addicts

Review Kidnap

Review Kidnap

Met wat vertraging komt Kidnap nu toch uit in Nederland, na een tevens late release in Amerika. Met Halle Berry in de hoofdrol mag je toch stiekem wat verwachten, ondanks dat zij al een tijd in weinig noemenswaardig heeft gespeeld.

Karla is een alleenstaande moeder te midden van een vechtscheiding, inclusief voogdijzaak. Naast de zorg voor haar zoon werkt zij full-time om de eindjes aan elkaar geknoopt te krijgen. Tijdens haar spaarzame vrije tijd besteed ze zoveel mogelijk aandacht aan haar zoon Frankie. Tijdens een middag in een speelpark wordt zij heel even afgeleid door een telefoontje en in dit moment voltrekt ieder ouder hun ergste nachtmerrie, haar Frankie is verdwenen. Samen met wat bezorgde ouders begint zij haar zoon te roepen, maar vindt daarbij geen gehoor. Eenmaal bij het parkeerterrein ziet ze tot haar grote schrik nog net haar zoon een auto ingetrokken worden. Wat volgt is een achtervolging op de snelweg en het wordt de ontvoerders al snel duidelijk dat Karla haar zoon niet zonder slag of stoot zal opgeven met alle gevolgen van dien.

De synopsis van Kidnap beloofd enerzijds een zeer spannende thriller, maar je gaat als kijker ook snel denken hoe het zover heeft kunnen komen en in hoeverre is het geheel geloofwaardig? Als het aan de vertolking van Halle Berry ligt is het heel geloofwaardig. Haar vertolking van Karla is sterk, waarbij zowel het breekbare als de harde overlevingsinstinct van een moeder overtuigend wordt overgebracht. Het is dan ook jammer dat het script zwaar te wensen overlaat. Het verhaal zit zo vol met toevalligheden en onlogische wendingen dat je als kijker wel je best moet doen om hier doorheen te kijken. Gelukkig is Halle Berry daar om je bij te helpen. Ook het camerawerk is zo gedaan dat je je als kijker bijna als medepassagier waant die net als Karla achter de ontvoerders aanzit. Nee, Kidnap verdiend zeker niet de schoonheidsprijs en zal door velen na het zien net zo snel vergeten worden vanwege het slappe verhaal, welke toch geen indruk achterlaat. Maar eerlijk is eerlijk de film wordt wel degelijk spannend en biedt genoeg om 1.5 uur vermaakt te worden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar