Site pictogram Movie Addicts

Review Kidnapping Freddie Heineken

Kidnapping-Freddy-Heineken-848x478

Een paar jaar geleden was daar De Heineken Ontvoering met Rutger Hauer in een van de hoofdrollen als Freddie Heineken. De film ging op een paar punten losjes om met de feiten zoals volgorde van gebeurtenissen en personages. Peter R de Vries was er maar matig over te spreken als misdaadjournalist, die behoorlijk bekend was met de stof en er zelf een boek over geschreven had. Nu is daar de Amerikaanse remake, welke als basis het boek van Peter R de Vries heeft.

Willem Holleeder (Sam Worthington), Cor van Hout (Jim Sturgess) en nog drie vrienden hebben een constructie firma, welke op zijn gat ligt, tijdens de depressie van begin jaren ’80. Bij de bank vangen ze bot voor een lening, omdat ze geen onderpand hebben. Dan komt Cor van Hout met een plan waardoor ze in een keer binnen moeten lopen, het ontvoeren van de rijke biermagnaat Freddie Heineken. De ontvoering zelf gaat zeer vlot, maar in de periode daarna wordt de vriendschap van de mannen behoorlijk op de proef gesteld en blijk het goed afronden en wegkomen met het geld toch een grotere uitdaging.

Hoe sceptisch Peter R de Vries over de Heineken Ontvoering ook was, de makers zullen nu alleen maar in een deuk liggen, want deze film is nog niet eens half zo goed als de Heineken Ontvoering. Om te beginnen de casting van zo’n diverse groep mannen dient goed te gebeuren en hoewel de voertaal Engels in plaats van Nederlands is, lijkt het me wel logisch dat alle Amsterdammers hetzelfde Engelse accent hebben. Enige persoonlijke ontwikkeling in de karakters ontbreekt dan ook in een verhaal, die alleen een opsomming van feiten is. Je hoort nog net niet de begeleidende stem van Peter R de Vries erbij om alle gebeurtenissen van commentaar te voorzien. Dan wisten de makers Anthony Hopkins te strikken voor de titelrol en lijdend voorwerp, helaas heeft hij hier bijzonder weinig te doen en weet dan ook weinig tot niets toe te voegen. Dat het verhaal voor iedereen die enigszins bekend is met zaak weinig tot geen verassingen heeft hoeft geen ramp te zijn, alleen moet de film de feiten wel boeiend weten te brengen en dat is bij deze film helaas niet het geval.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar