Site pictogram Movie Addicts

Review Kids vs Aliens (te zien @ImagineFantasticFilmFestival)

Review Kids vs Aliens (te zien @ImagineFantasticFilmFestival)

Een veelzeggende titel die als het goed is ook gewoon de strekking dekt van de film. Sowieso horen Aliens natuurlijk ook tot het bovennatuurlijke(science fiction) een van de terugkerende thema’s bij Imagine. Nu kreeg ik bij het zien van de teaser een Goonies/Stranger Things achtige vibe ware het niet dat deze film overduidelijk met een lager budget is geschoten. Maar he dat mag de pret niet drukken toch?

Gary en Samantha zijn broer en zus en 2 handen op 1 buik. Gary leeft zich helemaal in bij het filmen van showworstel verhalen samen met zijn vrienden en zijn zus. Wanneer zijn zus ineens interesse krijgt van een groep populaire jongeren waaronder bad boy Billy heeft zij geen interesse meer om met haar broertje en zijn vrienden mee te spelen. Hierdoor komen broer en zus steeds meer tegenover elkaar te staan. Wanneer Billy met zijn vrienden Samantha weten over te halen om haar ouderloze huis beschikbaar te stellen voor een halloween feest is de maat vol voor Gary en plant hij een ultiem wraakplan. Het feest wordt echter verstoord door Aliens en Gary en Samantha zijn ineens weer op elkaar aangewezen om zich zelf en Gary zijn vrienden te redden.

De vibe is lekker 80’s met een dikke soundtrack en zoals gezegd straalt het geheel een soort Goonies/Stranger Things vibe uit. Ware het niet dat hoofdpersoon Gary een nogal grofgebekte jonge tiener is. Dit ondersteund het nogal onbehouwen sfeertje waarbij al snel duidelijk wordt dat de makers niet willen dat kijkers het geheel te serieus gaat nemen. En als dat niet genoeg was is het acteerwerk verder ook niet van de bovenste plank. Is Kids vs Aliens dan niet om aan te zien? Nee, zeker niet! Dominic Mariche en Phoebe Rex als Gary en Sam werken als broer en zus en acteren daarbij behoorlijk waarbij ze ook tijdens de strijd met de aliens hun mannetje staan. De Aliens zien er niet super overtuigend uit, maar toch weet de film een paar keer verrassend uit de hoek te komen met wat practical effecten die er overtuigender uitzien dan je zou verwachten. Met een speelduur van 75 minuten zit het tempo er goed in en blijft de maker weg van al te veel karakterontwikkeling daar de situatie van broer en zus het belangrijkste is. Storend voor sommige zijn de overige bordkartonnen figuren die hun intrede doen, ik daarentegen nam ze voor lief en het paste wat mij betreft bij de sfeer. Ondanks dat deze film zeker tot het B-garnituur behoort valt het ook te prijzen dat makers dit zichtbaar omhelzen waarbij het plezier ook van het scherm spat. Dat regisseur Jason Eisener wel zijn weg weet met genrefilms mogen duidelijk zijn daar dit na Hobo with a Shotgun (culthit met Rutger Hauer)zijn tweede feature film is naast segmenten uit VHS en ABC’s of Death. Kortom een film welke ondanks al diens tekortkomingen zeer zeker genietbaar is. Een avonturen film a la the Goonies alleen wat grover, gruwelijker en heerlijk low budget.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar