Site pictogram Movie Addicts

Review Kiki, El Amor Se Hace

Kiki 2(1)

De zomer is dan toch echt begonnen in Nederland en zoals zo vaak wordt het al snel te warm hier. Sin Fin Cinema speelt hier op in met een drietal Spaanse titels die hier uitkomen. Kiki, El Amor Ce Hace is de eerste en dit betreft een vijfluik aan verhalen met als thema de lusten en passies binnen een relatie.

Het getrouwde stel Paco en Ana willen de verwaarloosde passie van hun seksuele relatie nieuw leven inblazen. Jose Luis probeert de affectie van zijn vrouw Paloma, die na een ongeluk in een rolstoel terecht is gekomen, te redden. Mª Candelaria blijft onbevredigd in haar relatie met haar man Antonio, wat haar wens om zwanger te worden bemoeilijkt. Natalia twijfelt of Álex haar ooit ten huwelijk zal vragen, terwijl hij juist probeert haar fantasieën waar te maken. Tot slot is er Sandra; een alleenstaande vrouw die wordt gevolgd in haar zoektocht naar ware liefde. Allen beminnen, vrezen en onderzoeken hun seksuele lusten en parafilieën en ontdekken de verschillende kanten van seksualiteit, terwijl ze tegelijkertijd hun eigen geluk proberen te vinden.

In tegenstelling tot veel andere films waarbij de verschillende verhalen uiteindelijk bij elkaar komen en elkaar beïnvloeden zijn de verhalen in Kiki, El Amor Ce Hace worden de verhalen door elkaar heen verteld maar zijn het op zichzelf staande verhalen met hetzelfde thema, namelijk passie. De meest uiteenlopende fetisjen komen voorbij van opgewonden raken van het verdriet van andere, opgewonden raken van je vrouw die naast je slaapt tot het aanraken van een stof welke een van de vrouwen in extase brengt. Het sterke van de film is dat elk verhaal, hoe apart ook, heel natuurlijk overkomt. Hierbij komt bij elk verhaal een grote dosis humor aan te pas, maar de cast en de regisseurs weten dit voor elkaar te krijgen zonder het onderwerp belachelijk te maken. De cast heeft er duidelijk zin en de verschillende koppels zijn ook zeer aan elkaar gewaagd. Het leuke is dat hierbij de man veelal de onzekere factor speelt en de vrouwen beter weten wat ze willen (is dat in het echte leven niet ook vaak, zo niet altijd. Humor blijkt hierin het sterkste punt te zijn maar ook aan passie ontbreekt het niet en dat wordt meteen in de openingsscene duidelijk waarbij beelden van dieren zijn verwerkt in een gepassioneerde vrijpartij. De zomer is begonnen en Kiki is misschien wel de ideale date movie voor een gepassioneerd avondje lachen, want is humor niet een van de meest ondergewaardeerde afrodisiaca?

7,5

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar