Site pictogram Movie Addicts

Review Kill Joys (Seizoen 1 nu verkrijgbaar)

killjoys-s1-bd-3d(1)

Het eerste seizoen is door Chris Grismer (The Vampire Dairies) geregisseerd. De cast bestaat onder andere uit: Hannah John-Kamen (Star Wars The Force Awakens, Black Mirror), Aeron Ashmore (Smallville, Warehouse 13) en Luke Macfarlane (Brothers and Sisters, The Memory Book).

Het gaat in deze serie om een groep van drie premiejagers, de zogenaamde Killjoys. Killjoys Dutch (Hannah John-Kamen), John Jaqobis (Aeron Ashmore) en D’avin Jaqobis (Luke Macfarlane) die ruimte criminelen, welke op de vlucht zijn voor de heersende wet, inrekenen en deze afleveren bij de Reclamation Apprehension Coalition. Dit is een soort verzamelpunt van ruimtecriminelen waar ook de opsporingsbevelen worden uitgevaardigd. De serie gaat meteen al lekker van start als John en Dutch de voortvluchtige Kobee Andras probeert te pakken. Johnny wil hem ten koste van alles arresteren, maar blijkt daarbij zijn persoonlijke motieven te hebben. Andras is namelijk in werkelijkheid Johnny’s broer D’avin, die zich later bij de Killjoys aansluit. Killjoys is een science fiction serie met lekker veel actie. Minstens zo belangrijk is de relatie tussen het drietal. Johnny en Dutch zijn namelijk al jaren, op een strikt zakelijk manier, partners van elkaar. D´avin probeert naast deze zakelijke relatie een amoureuze relatie met de aantrekkelijke Dutch op te bouwen. Een andere rode draad is het mysterieuze verleden van Dutch en hoe ze uiteindelijk een Killjoy werd. De geheimzinnige Khylen, een man die bij het trio voor veel verdeeldheid zorgt, lijkt daarop het antwoord te hebben. De toon is daarbij gezet en belooft een hoop voor het vervolg van deze serie.

Het script van Killjoys is iets aan de lichte kant, maar daardoor ook voor een groot publiek geschikt. De dialogen tussen de verschillende personen is zeer vermakelijk. Vooral Dutch gaf een mooie invulling aan haar karakter. Een echte zwarte panter! Resumerend: – De karakters in de serie zijn goed en geleidelijk in beeld gebracht. – De verhaallijn loopt vloeiend van de ene – in de andere scene over. – De gebruikte computeranimaties zagen er over het algemeen iets matig uit (Ruimteschepen en ruimtehavens). – De kostuumontwerpen zagen er geweldig uit (Soldaten tenue, mantelpakjes etc.). De kledingkeuzes pasten in het geheel zeer goed bij de stijl van de serie. – De setting van de serie was zeer goed gekozen. In barren, huizen en mooie tuinen.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar