Site pictogram Movie Addicts

Review Killing Eve Seizoen 2 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Review Killing Eve Seizoen 2 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Killing Eve was afgelopen jaar een van de zeer positieve verrassingen welke ik mee had gemaakt op serie gebied. Het was ook een van die series welke je niet kon vergelijken met andere series. Het kat en muisspel tussen hoofdrolspeelsters Sandra Oh en Jodie Comer en de chemie tussen deze dames is er een welke elke serie sterker zou maken. Ik was dan ook zeer benieuwd naar het vervolg na het toch best heftige einde van Seizoen 1. Spoiler alert,als je seizoen 1 nog niet hebt gezien

Eve heeft heeft Vilanelle neergestoken, maar deze weet te overleven terwijl Eve in shocktoestand haar leven in Londen weer probeert op te pakken. Eve wordt eenmaal terug weer door Carolyn benaderd om bij haar team te komen en een nieuwe vrouwelijke huurmoordenaar te traceren. Villanelle blijft echter door haar hoofd spoken en beinvloed zowel haar werk als haar huwelijk. Ondertussen is Villanelle opgeknapt en naar Londen gekomen om haar werk weer op te pakken, zij het op een andere manier, waarbij haar obsessie voor Eve onverminderd groot blijft. Wanneer beide dames gedwongen worden om samen te werken lijkt dit ook een recept voor rampspoed.

Het blijft altijd spannend of de makers een succesvol eerste seizoen een goed vervolg weten te geven. Ga je blind verder op wat je hebt, ga je proberen het verder uit te vergroten (bigger isn’t always better) of probeer je toch iets nieuws toe te voegen. Killing Eve doet een beetje van alle drie. Er zitten meer grafische moordscene’s in dit tweede seizoen waarbij ook onze hoofdstad Amsterdam een rol speelt. Het MI6 karakter Carolyn krijgt een grotere rol in dit tweede seizoen en Fiona Shaw doet dit met verve. Zij weet van Carolyn een onvoorspelbare vrouw te maken welke om de een of andere reden toch altijd weet wat er speelt. Ook het droge karakter waarbij zij een tegenpool is voor de soms naar hysterisch neigende Eve is een genot om naar te kijken en ondanks dat zij zo goed als niet lacht zorgt zij regelmatig voor een lach bij de kijkers. Verder is het team van Eve aangevuld met nieuw bloed en heeft Villanelle te maken met een nieuwe regelaar wat leuke karakters en verrassende situaties oplevert. Maar de kracht van de serie de aantrekkingskracht welke Eve en Villanelle op elkaar uitoefenen blijft onverminderd groot en dat de dames nu meer met elkaar te maken hebben maakt het geheel alleen maar interessanter. Het leuke is ook dat je als kijker toch wel echt met Villanelle meeleeft terwijl zij toch echt de schurk is en haar psychopatische trekjes dat vaak genoeg bevestigen. Toch blijft het leuk om haar te blijven volgen dankzij de heerlijke vertolking van Jodie Comer. Daar tegenover staat Eve met wie je als kijker meer kan identificeren aangezien de obsessie voor Villanelle toch zeer begrijpelijk is. Hoe Sandra Oh de tweestrijd van Eve tentoonstelt is bewonderingwaardig. De schrijvers hebben wederom een inventief verhaal gebreid rondom de hoofdpersonen met genoeg spanning, drama, humor en bovenal verrassingen. De titel van de serie krijgt ook steeds meer een andere betekenis waarbij niet zozeer Villanelle Eve kapot maakt maar Eve daar stiekem zelf meer voor verantwoordelijk is. We zullen er waarschijnlijk pas achter komen in de komende seizoenen want seizoen 3 en 4 zijn al aangekondigd.

Extra’s

Uiteraard mogen ook bij dit 2de seizoen geen extra’s ontbreken. Hierbij wordt Fiona Shaw der rol als Carolyn verder uitgelicht, maar ook Jodie Comer en Sandra Oh komen voldoende aan het woord. Tevens wordt ook de vormgeving uitgelegd wat een leuke bijkomstigheid heeft omdat onze hoofdstad Amsterdam ook aan bod komt. Uiteraard kan de prachtige aankleding van Villanelle ook niet onderbelicht blijven.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar