Site pictogram Movie Addicts

Review Kingdom (Nu te zien op Netflix)

Review Kingdom (Nu te zien op Netflix)

Dat men in Azië overweg kon met zombies werd 2 jaar geleden wel duidelijk met Train to Busan. Met Kingdom komt er echter een volledige serie welke wordt gepresenteerd als sterke tegenhanger van het al langlopende Walking Dead. Deze serie komt uit de koker van Netflix en stond direct na het uitkomen zeer hoog op mijn to watch lijstje en met 6 afleveringen in het eerste seizoen is dit een serie waar je lekker snel doorheen kan gaan.

Kroonprins Chang zit in een penibele situatie. Zijn vader is hertrouwd en zijn jonge vrouw is zwanger waardoor hij als kroonprins wel eens het haasje zou kunnen zijn aangezien zijn vader al dagen niet aanspreekbaar is tast hij in het duister. Cho een van de raadsheren van zijn vader en zeer toevallig de vader n zijn stiefmoeder lijkt het vooral op hem gemunt te hebben. Wanneer Chang op onderzoek uitgaat wat er nu daadwerkelijk aan de hand is met zijn vader komen hij en zijn lijfwacht Muyeong achter een gruwelijk geheim. Probleem is echter dat de prins nu wordt gezocht voor hoogverraad en een coup poging. En om het allemaal nog erger te maken blijkt er een virus uitgebroken te zijn waarbij de doden weer opstaan. Kroonprins Chang moet proberen terug te komen om zo de verspreiding tegen te gaan terwijl andere het weer op zijn hoofd voorzien hebben.

Kingdom is simpel gezegd een van de beste series van dit jaar, waarom? Vanwege de opbouw en het geduld. In het begin heb je eerder het gevoel naar een politiek steekspel in het middeleeuwse Korea te kijken, maar naarmate de eerste aflevering vordert wordt er gehint naar iets duisters, iets gruwelijks wat zowel de hoofdpersonen en ons als kijker staat te wachten. Kingdom houd een goede balans tussen horror en politieke thriller waarbij zoals zoals bij de betere George Romero films al het geval was het grootste gevaar niet zozeer van de zombies komt maar vanuit het zelfzuchtige of duistere van de mens. Het is voor de kijkers in het begin snel duidelijk wie de goede zijn en wie de slechteriken, echter door de verschillende karaktereigenschappen, motivaties en ontwikkelen komen stukje bij beetje de karakters tot leven en ga je als kijker steeds meer meeleven. Naast het sterk opgebouwde verhaal moet je natuurlijk ook een cast hebben welke dit aankan. Zoals gezegd draait het bij lange na niet alleen om vechten met of angst vanwege de zombies. Nee, er worden ook politieke spelletjes gespeeld welke richting het einde nog veel verder lijken te gaan dan gedacht en dat zorgt ervoor dat deze serie vanaf het begin tot aan de cliffhanger (jaja we kunnen niet wachten tot het tweede seizoen) spannend en boeiend blijft. De Koreaanse cast weet in alles te overtuigen waarbij hoofdrolspelers Doona Bea (arts Seobi) en Ji-Hoon Hu (Kroonprins Chang) op het meeste sympathie kunnen rekenen. Sang-ho Kim zorgt daarbij als lijfwacht Muyeong ook nog af en toe voor de komische noot waardoor je als kijker niet alleen drama voorgeschoteld krijgt. De aankleding ziet er natuurlijk fantastisch uit en ook de make-up van de zombies is sterk gedaan. De makers tonen genoeg gruwelijkheden maar gaan er ook niet te ver in waardoor het vooral daarom zou draaien. Kingdom schreeuwt zoals gezegd om een tweede seizoen en ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar