Site pictogram Movie Addicts

Review Kingsman: The Golden Circle

 

Mijn vriend was lyrisch over het eerste deel en ik ging toen ook met een bepaalde verwachting die film in. Daardoor viel die film bij mij wat tegen. Toen kwam deel 2 en hij kon niet naar de persvoorstelling dus was het mijn beurt om te gaan. Ik ging hier dan ook met andere verwachtingen in en liet het allemaal maar gewoon op me af komen. Nu is de vraag ben ik blij verrast of baal ik dat ik naar deze film moest??

Wanneer alle locaties en hiermee ook de leden van the Kingsman vernietigd worden staan Eggsy (Taron Egerton) en Merlin (Mark Strong) er alleen voor. Dit houdt in dat ze moeten gaan “shoppen” naar nieuwe collega’s. Hierdoor komen ze uit in Kentucky, Amerika, bij de Statesman, de Amerikaanse versie van Kingsman. Welke als dekmantel het brouwen van whisky gebruiken. Samen met de Statesman moeten ze de strijd aan gaan tegen Poppy (Julianne Moore). Zij probeert de wereld voor zich te winnen door het enige tegengif te hebben voor haar vervuilde drugs.

Vanaf de eerste minuut gaat de film los met actie en zit je er meteen helemaal in. Taron Egerton gaat weer helemaal op in de rol van Eggsy. Zijn gevatte opmerkingen komen elke keer weer goed aan en krijgt hiermee vast en zeker veel lachers op zijn hand. Maar ook zijn actiescènes zien er goed uit. Hij komt goed uit de voeten tijdens deze scènes. Het komt dan ook overtuigend over als hij een gevecht aan gaat met een tegenstander. Ondanks dat hij bijna altijd strak in pak loopt komt hij niet te stijf over.

Pedro Pascal speelt Whiskey, een Statesman die heel behendig is met een lasso. Wat af en toe wel hele indrukwekkende beelden oplevert. Julianne Moore speelt Poppy, zij zit al jaren in een onbekend en afgelegen gebied, terwijl de wereld geniet van haar drugs. Zij wilt graag dat drugs gelegaliseerd wordt, waardoor zij eindelijk de macht en de erkenning kan krijgen waar zij al heel lang op hoopt. Poppy is een gestoorde vrouw die letterlijk over lijken gaat en best een bizarre geest heeft. Ze speelt deze rol heel overtuigend en je ziet haar dan ook echt genieten van haar rol als slechterik. Sir Elton John speelt zichzelf en zorgt voor veel lachmomenten in de film. Ook hem zie je echt genieten van deze leuke en gekke rol.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg verrast was door deze film. Ik vond  het echt een hele leuke film en heb mij dan ook echt vermaakt tijdens de bijna 2,5 uur. De humor was echt spot on. Misschien kwam dit ook omdat ik al met een andere verwachting de film in ging dan bij deel 1. De special effects waren niet altijd even strak, maar een film als deze komt er op een of andere manier mee weg. De vechtscènes zaten goed in elkaar en waren erg vermakelijk om naar te kijken. De Statesman hadden ook een leuke toevoeging in de film. Het verschil tussen de Britten en Amerikanen wordt af en toe ook leuk op ingespeeld. De wisselwerking tussen de acteurs werken goed en iedereen lijkt goed in zijn of haar rol te zitten en ook echt te genieten. Wil je avondje actie en humor dan is dit zeker een aanrader om te gaan kijken en in de bioscoop is het natuurlijk allemaal net even gaver.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar