Site pictogram Movie Addicts

Review Kingsmen: The Secret Service

z21

 

Matthew Vaughn brak een paar jaar geleden definitief door met het gewelddadige, maar zeer vermakelijke Kick-Ass. Een paar jaar terug wekte hij de X-Men franchise nieuw leven in met First Class. En met Kingsmen lijkt zijn voorkeur voor Comic verfilmingen bevestigd en geef hem na die 2 titels ongelijk. Met Kingsmen brengt hij een stel oude rotten bij elkaar zoals Samuel L Jackson, Colin Firth en Michael Caine om de grotendeels jongere en onbekendere cast bij te staan in deze nieuwe spionnen/actie/avonturefilm.

 

17 jaar geleden ging een missie gruwelijk fout waarbij een agent van the Kingsmen om het leven kwam. Agent Harry Hart (Colin Firth), die het dankzij de agent overleefd heeft, laat bij de weduwe en zoon van een medaille achter met een nummer welke ooit bij een noodgeval gebruikt kan worden. Nu 17 jaar later is de zoon Egsy (Taron Egerton) op het verkeerde pad geraakt en na een uit de hand gelopen joyride besluit hij op het politiebureau de gok te wagen en het nummer te bellen. Egsy komt vrij en maakt kennis met Harry waarna hij niet veel later wordt gerekruteerd voor het trainingsprogramma van the Kingsmen. Ondertussen is agent Harry de dood van een collega Kingsmen aan het onderzoeken en de rol van de mysterieuze Valentine (Samuel L Jackson) hierin.

 

Het is al vaker geprobeerd een nieuwe James Bond te creëren en als we heel lomp waren zouden we zeggen dat dit een poging van Matthew Vaughn zou zijn. Wij zijn echter niet lomp en zien hier duidelijk wat Mike Vaughn gedaan heeft en dat is meer een avonturen film te maken, waarin een eerbetoon aan James bond zit verstopt. Het verhaal van de hoofdpersoon Egsy is natuurlijk vaker verteld in veel films, maar Taron Egerton speelt de rol van Egsy met verve en heel belangrijk hij laat zich niet wegspelen door de oudere en ervaren cast, want het zijn niet de minste namen die meedoen. Het leuke hierin is dat Samuel L Jackson, Colin Firth, Michael Caine en Mark Strong totaal andere rollen spelen als dat we van hen gewend zijn en dat doen ze met plezier en overtuiging. Samuel L . Jackson steekt heerlijk de draak met zijn bad ass imago als bad guy welke niet tegen geweld en bloed kan. Grootste verassing is echter Colin Firth, de van nature stijve Brit, die het actiegenre al eens minder geslaagd probeerde met The Last Legion, maar hier als mentor van de hoofdpersoon Egsy steelt hij in menig scene de show en blijkt hij ook zeer overtuigend in de actie scenes (De scene in de kerk wordt zonder twijfel gerekend tot een van de best fight action sequences van dit jaar!!!). In de finale schiet de film een beetje uit de bocht met rondvliegende kogels, welke allen doel missen echter voegt dit ook weer iets toe aan het over de top gehalte van de film. De aankleding van de film is fantastisch waarbij er gedeeltelijk ook de draak wordt gestoken met de stijve Britse kleding stijl waarbij het extra leuk overkomt dat Taron de hele tijd blijft rondlopen alsof hij een straat schoffie is, ondanks dat hij chique gekleed gaat. Alle ouderwets vernieuwde spionnen gadgets komen voorbij incl de verwijzingen welke door de cast mooi in de film weergegeven wordt. Matthew Vaughn mag weer een top titel op zijn indrukwekkender wordende CV toevoegen, nu hopen dat het publiek buiten alle kwaliteitsfilms deze film op waarde weet te schatten en hem verkiest boven het zwakkere Jupiter Ascending. De ideale popcorn film vol avontuur humor en af toe zeer grafisch geweld.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar