Site pictogram Movie Addicts

Review Legend

legend_43008909_st_3_s-low(1)

Tom Hardy werd afgelopen jaar ‘the hottest actor in Hollywood’ genoemd en gezien de films is dat natuurlijk niet zo raar met onder andere Mad Max: Fury Road, The Revenant en zijn dubbelrol in deze film Legend. Dit bewijst dat hij niet alleen een hard werkende acteur is, maar ook eentje welke bijna standaard goed werk aflevert.

De brute misdaadthriller Legend neemt je mee naar de wereld van de Reggie en Ronnie Kray, die tot op de dag van vandaag worden gerekend tot de grootste criminelen uit de Britse geschiedenis. De gebroeders Kray (Tom Hardy) weten in de jaren ’60 langzaam heel crimineel Londen over te nemen, de twee lijken onoverwinnelijk. Wanneer Reggie echter verliefd wordt op Frances (Emily Browning) ontstaat er wrijving tussen de broers. Hun empire vertoond scheurtjes en de broers moeten vrezen voor hun leven.

Het verhaal is natuurlijk een beetje het standaard gangsterepos, waarbij we getuige zijn van de opkomst van de hoofdpersonen en alle tegenslagen en overwinningen die zij op weg naar de top boeken. Hierin zitten genoeg hoogtepunten, maar het is jammer dat de film niet de standaard weet te doorbreken. Dit ook door het gebrek aan sterke bijrollen. Niet dat deze slecht bezet waren, maar ze kregen simpelweg weinig te doen in het verhaal, dat zich louter en alleen op de Krays richtte. Zelfs verteller Frances, gespeeld door Emily Browning, komt er maar bekaaid af. Is dit dan een slechte film? Nee, absoluut niet en dat is te danken aan Tom Hardy. Hij weet op fantastische wijze 2 karakters neer te zetten welke elkaar uitdagen en o.a. door make up, de houding en het praten van Tom Hardy toch verschilden als dag en nacht. Het mooie en lastige hieraan is dat hij geregeld tegen zich zelf moet spelen en dit gaat Tom Hardy fantastisch goed af. Het is dan ook jammer dat hij het beste tegenspel van zichzelf krijgt, omdat de rest van de karakters maar heel matig uitgewerkt zijn weten en de confrontaties, die niet fysiek worden opgelost, maar weinig indruk te maken. Het geheel blijft teveel gericht op de tweeling zonder voldoende uit te wijden over hun achterliggende gedachtes en motieven. Tom Hardy redt deze gangster epos met zijn indrukwekkende dubbelrol, maar een beter script (wat je mag verwachten van de man welke o.a. L.A. Confidential geschreven heeft) had deze film goed gedaan en misschien wel in het rijtje gangster klassiekers kunnen laten belanden. Nu is het een onderhoudende gangster film met een standaard verhaal geworden, maar met een fantastische dubbelrol van Tom Hardy en helaas meer ook niet.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar