Site pictogram Movie Addicts

Review Lights Out

LIGHTS OUT

Wie is er niet bang in het donker? Alleen als je je gedachten onder controle hebt kan het meevallen, ben je met meerdere mensen dan neemt de angst vaak af, maar alleen lukt het vaak moeilijker. Light’s Out, de titel verraad het al moet je vooral ‘s nachts kijken, je zal het niet makkelijk hebben. Doe voor de zekerheid de stoppenkast ook maar uit. Angst gegarandeerd.

De film begint sterk met hoe kan het ook anders knipperende lichten, Het monster of entiteit openbaart zich snel maar geeft zich nog niet helemaal bloot. Het wezen schuwt hierbij geen geweld en ontdoet zich van iedereen die in de weg zit.

Hoofdpersoon Rebecca, prima gespeeld door Teresa Palmer (o.a. I am number four en Warm Bodies) verlaat het ouderlijk huis. Heeft zij ook haar angst achtergelaten? In ieder geval wel haar kleine broertje en die heeft het met mama niet makkelijk.

Mama Sophie, goed gespeeld door Maria Bello (o.a.The Cooler en A History of Violence), hoort stemmen en heeft een vriendin die ongezond is voor een fijn leven. Mama ziet het ook echt niet meer zitten aangezien haar man net vermoord is en daar leunde ze behoorlijk op. Het monster lijkt mama echt voor zich alleen te willen hebben.

De film heeft qua stijl wat weg van de Japanse horrorfilms van enige tijd geleden zoals The Eye uit 2002 en Ju-on. De lift scene welke een kopie lijkt te zijn uit dit soort films, is desondanks waanzinnig spannend.

Rebecca probeert haar broertje goed bij te staan maar wordt gehinderd door de autoriteiten. Wanneer ze samen met haar vriend een oplossing probeert probleem te bedenken voor Moeders mysterieuze ‘vriend’ gaan ze op onderzoek uit. Dit geeft wat diepte aan het verhaal en creeert mogelijk wat sympathie voor het dodelijke wezen, maar is dit terecht. Tuurlijk had Rebecca wel wat meer zaklampen mogen kopen en meer hulptroepen op mogen trommelen. Maar ja is dat niet bij bijna alle horrorfilms zo, en het moet natuurlijk wel spannend blijven. Zodra de lichten uitgaan, en ze dichter bij de waarheid komen neemt de spanning toe en is het maar de vraag of iedereen het wel redt tot aan de eindcredits. Een film vol effectieve jumpscares welke ondanks het niet originele verhaal tot het einde toe wel spannend blijft.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar